1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Rolling Stones vaatii Trumpia lopettamaan musiikkinsa käyttämisen

Yhdysvaltain presidentiksi tähtäävän Donald Trumpin kampanjatilaisuuksissa on soitettu ahkerasti muun muassa hittiä Start Me Up.

kulttuuri
Rolling Stones esiintymässä Chilessä helmikuussa 2016.
Rolling Stones esiintymässä Chilessä helmikuussa 2016.Sebastian Silva / EPA

Rockyhtye The Rolling Stones on vaatinut republikaanien presidenttiehdokkaaksi nousevaa Donald Trumpia lopettamaan musiikkinsa käyttämisen kampanjatilaisuuksissaan.

Trump on soittanut yhtyeen kappaleita kuukausikaupalla. Tilaisuuksissa ovat soineet muun muassa You Can't Always Get What You Want _ja Start Me Up_.

Rolling Stones julkaisi keskiviikkona lausunnon, jossa todetaan, ettei Trumpin kampanjalle ole missään vaiheessa annettu lupaa yhtyeen musiikin käyttämiseen, ja vaaditaan kappaleiden käytön välitöntä lopettamista.

Trumpin kampanjatiedottajalta ei herunut heti kommenttia uutistoimisto AP:lle.

Rolling Stones ei ole ainoa Trumpille närkästynyt. Muun muassa Aerosmithin laulaja Steven Tyler ja brittilaulaja Adele ovat suomineet Trumpia musiikkinsa käyttämisestä. Tylerin mielestä Aerosmithin Dream On -hitin käyttäminen antoi harhaanjohtavan vaikutelman, että Tyler tukisi Trumpia presidenttiehdokkaaksi. Trumpin kampanja lopettikin kappaleen soittamisen.

Poliitikkojen musiikkivalinnoista on kiistelty Yhdysvalloissa vuosikaudet. Vaikka artisti ei olisikaan poliitikon fani, laki sallii kappaleiden käyttämisen kampanjassa, kunhan esityspaikalle on hankittu asianmukaiset luvat tekijänoikeusjärjestöjen kautta, kirjoittaa BBC (siirryt toiseen palveluun).

Artistille jää kuitenkin mahdollisuus puuttua asiaan, jos hän katsoo maineensa kärsivän kappaleensa toistuvasta käytöstä ilman nimenomaista lupaa.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi