Asianajaja: Princen piti tavata riippuvuuksia hoitava lääkäri

Kipulääkkeiden väärinkäyttöä hoitava lääkäri lähetti poikansa kiireesti poptähden luo Minnesotaan. Kun tämä saapui perille, Prince löytyi elottomana kotinsa hissistä.

kulttuuri
Prince
Balazs Mohai / EPA

Poptähti Princen edustajat olivat ottaneet yhteyttä kipulääkeriippuvuuksia hoitavaan lääkäriin päivää ennen artistin kuolemaa, lääkärin asianajaja kertoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Asianajaja William Mauzy kertoi, että Kaliforniassa asuva lääkäri Howard Kornfeld ei kyennyt heti itse lähtemään tapaamaan Princeä. Siksi hän lähetti paikalle poikansa Andrew Kornfeldin, joka matkusti yölennolla Minneapolisiin.

– Tohtori Kornfeldilla oli tunne, että tämä on hengenpelastustehtävä, Mauzy sanoi.

Hän ei kertonut, kuka Kornfeldiin oli ottanut yhteyttä eikä yksityiskohtia siitä, millaiseksi Princen tilaa oli kuvailtu.

Lääkärin pojan oli tarkoitus keskustella Princen kanssa ja huolehtia, että tämä tapaisi heti paikallisen lääkärin. Vanhemman Kornfeldin piti lentää tapaamaan Princeä seuraavana päivänä.

Apu ei ehtinyt ajoissa

Kun Andrew Kornfeld saapui Princen kotistudiolle Paisley Parkiin aamulla 21. huhtikuuta, laulaja löydettiin elottomana hissistä. Kornfeld soitti hätänumeroon, mutta ensihoitajat eivät saaneet Princeä elvytettyä. Poptähti todettiin kuolleeksi 57-vuotiaana.

– Tohtori Kornfeld ei koskaan päässyt tapaamaan Princeä, ei koskaan puhunut hänen kanssaan eikä valitettavasti kyennyt saapumaan paikalle ajoissa auttaakseen häntä, asianajaja Mauzy sanoi.

Riippuvuuksien hoidon asiantuntija Stuart Gitlow kyseenalaistaa uutistoimisto AP:n haastattelussa, toimivatko Kornfeldit oikein.

– Jos lääkäri tuntee, että potilaalla on hätätilanne, hänen tulee soittaa ambulanssi ja hankkia paikalle hoitohenkilökuntaa, joka voi arvioida potilaan tilan – ei lentää hänen luokseen, Floridan yliopistossa työskentelevä Gitlow sanoi.

Princelle on tehty ruumiinavaus, jonka tuloksia ei ole toistaiseksi julkaistu. Princen edustajat eivät ole kommentoineet Mauzyn kertomaa.

Lähteet: AP, Reuters