Miesten superpesis tarjoaa kesän täydeltä paikallispelejä – Lippo Pesis voi yllättää

Miesten Superissa Pohjois-Pohjanmaalla riittää jännitettävää. Kempeleen, Oulun ja Raahen paikallispelit keräävät takuuvarmasti yleisöä katsomoihin.

urheilu
Oulun Lippo Pesis pelinjohtaja Markku Hylkilä.
Hannu Karjalainen / Yle

Pohjois-Pohjanmaalta on mukana miesten Superpesiksessä kolme joukkuetta. Raahen lisäksi Superiin nousivat Kempele ja Oulu, joten jännitettävää riittää.

Oulu on yllättänyt kauden alla hyvillä otteillaan. Joukkue on valmis menestymään.

Oulun Lippo Pesiksen pelinjohtaja Markku Hylkilä on luottavainen joukkueen valmistautumiseen.

Voisi sanoa, että kauteen lähdetään nöyrästi mutta ei pätkääkään nöyristellen.

Markku Hylkilä

– Nöyrästi lähdetään haastamaan pääsarjassa. Toki tiedostaen, että meillä on mahdollisuudet pärjätä hyvin heti nousukaudella.

– Joukkue on tosi iskukykyinen. Meiltä löytyy ruutia sisäpeliin ja kokemusta ulkopeliin sekä pallovarmuutta.

– Voisi sanoa, että kauteen lähdetään nöyrästi mutta ei pätkääkään nöyristellen, kertoo Hylkilä.

Lipon valmistautuminen kuosissa

Raahen ja Kempeleen harjoituspelit ovat sujuneet alakuloisesti. Ennakkoveikkailuissa joukkueita ei ole sijoitettu kuuden parhaan joukkoon. Lippo Pesis jopa voitti harjoitusottelussa hallitsevan mestarin Sotkamon Jymyn.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä kiittelee joukkueen harjoittelua ja hallikautta.

– Hallisarjasta saatiin pronssia, sekin kertoo jo jotain. Pitkä kausi on kuitenkin edessä. Osalla seuroista kuten Pattijoella ja Kempeleessä on harjoituspeleissä painotettu eri asioita, joten saapa nähdä miten sarjan alussa mennään, kertoo Hylkilä.

Paikalliskamppailuja pitkin kesää

Jo viime kaudella paikallispelit vetivät suuria yleisöjä pesäpallokatsomoihin. Oululaisittain kiistakumppani Kempeleen kohtaaminen sykähdytti tavallista sarjapeliä enemmän.

Samaa tunnetta on luvassa nyt Superpesiksessä, muistuttaa Hylkilä.

– Kempele on kaikista rakkain tai eniten vihollinen. Jännite on niin ainutlaatuinen tällaisessa paikallisasetelmassa. Kyllä itse odotin jo viime kesänä vesi kielellä paikallispelejä, enkä joutunut pettymään tunnelmaan. Sama fiilis se on tälläkin hetkellä.

– Kun tähän lisätään mukaan Raahe ja Sotkamo paikallispelien joukkoon, niin ne ovat varmasti niitä helmiä tässä pitkässä runkosarjassa, päättää Hylkilä.