Posti toi Sirkalle ystävänpäiväkortin – 26 vuotta myöhässä

Helsingistä on matkaa Keski-Pohjanmaan Kaustiselle noin 450 kilometriä. Ystävänpäiviä ehti tulla ja mennä hulppeat 26, ennen kuin kortti saapui oikealle henkilölle. Postimerkki on leimattu 4.2.1990.

ilmiöt
Postikortti.
Postikortti.Antti Kettumäki / Yle

Sirkka Arkkukangas hämmentyi iloisesti, kun mies toi hänen työpaikalleen postikortin kesken työpäivän.

– Me olimme kahvitauolla työkavereiden kanssa, kun paikalle tuli mies ja kertoi, että hänellä on rakkauskirje tuotavana. Mietin, että mitäs nyt, kun kyseessä on kuitenkin puolituttu ja hänellä oli ystävänpäiväkortti mukanaan, ja se oli tullut väärään osoitteeseen. Nimi oli kortissa oikein, mutta katuosoite oli väärä. Olen asunut kyseisessä osoitteessa 1990-luvun alkupuolella. Kortti oli tullut entiseen osoitteeseen miehen mukaan muutama päivä aikaisemmin.

Työkavereiden kanssa he katsoivat korttia ja huomasivat, että kortissa oli vanha postimerkki.

Oli kyllä hassu tilanne saada kortti eli missä lie ollut kaikki vuodet

Sirkku Arkkukangas

– Kun mies lähti, niin aluksi naureskelimme, että ystävänpäivähän on mennyt jo. Katsottiin korttia ja huomasimme, että tässähän on markka-aikainen postimerkki eli 1,90 se oli silloin maksanut. Me rupesimme katsomaan vielä tarkemmin, niin huomasimme että ystävänpäivä on mennyt 26 kertaa. Olihan se vähän myöhässä, mutta tulipahan perille, naurahtaa Sirkka Arkkukangas.

Kortissa "kasarikuva"

Kortin kuvassa on meikatun naisen kasvot ja ruusu, joka viittaa vuosikymmenten taakse. 1980-luvun loppupuolelle.

– Tämä on vahvasti kasari-henkinen kuva. Ruusu, jossa on sydän ympärillä ja naisen kasvot, jotka on aika voimakkaasti meikattu. Kortissa on nimi ja osoite ja teksti: Hyvää Ystävänpäivää T: Tarja. Kortin lopussa lukee vielä, että P.S puhelinnumeroni muuttuu.

Tarja on Sirkan tuttu opiskeluajoilta.

Sirkka Arkkukangas.
Sirkka Arkkukangas.Antti Kettumäki / Yle

– Hän oli kämppäkaverini, kun opiskelimme Pietarsaaressa kauppaopistossa. Asuimme yhdessä kaksi vuotta ja hän asuu nyt Helsingin seudulla. Kyllä me jonkin verran ollaan yhteyksissä hänen kanssaan esimerkiksi Facebookin kautta, mutta nyt ei ole kuulunut hetkeen mitään. Oli kyllä hassu tilanne saada kortti eli missä lie ollut kaikki vuodet. En ole Postista kysynyt sen tarkemmin. Kortti on ihan suora, ettei se rutussa ole. Olisiko jonnekin väliin pudonnut.

Kortti toi paljon muistoja mieleen.

– Lähinnä olen muistellut opiskeluaikaa ja kuinka mukavia kämppäiltoja meillä Tarjan ja muiden kanssa oli. Täytyy ottaa Tarjaan yhteyttä, että nähtäisiin lähitulevaisuudessa, iloitsee Sirkka Arkkukangas.