Kirkkoherra vapautettiin salakuuntelusyytteistä

Rauman entinen kirkkoherra oli syytteessä alaistensa salakuuntelusta, mutta oikeus hylkäsi syytteen. Seurakunnan talouspäällikkö sai tapauksesta sakkotuomion.

Kotimaa
Jeesus ristillä Pyhän ristin kirkossa Raumalla
Tuuli Liekari / Yle

Rauman entinen kirkkoherra Seppo Sattilainen on vapautettu salakuuntelusyytteistä Satakunnan käräjäoikeudessa.

Sattilaista syytettiin alaistensa ja seurakunnassa vierailleiden salakuuntelusta teknisillä tallennuslaitteilla. Oikeus kuitenkin katsoi, että kirkkoherran kalenterimerkinnät ja motiivin puute todistavat, että hän ei ole syyllinen.

Talousjohtajalle tuomio

Sen sijaan seurakunnan entinen talousjohtaja sai samasta tapauksesta sakkotuomion. Tuomio tuli salakuuntelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Maksettava sakko on 25 päiväsakkoa eli talousjohtajan tuloilla tuhat euroa.

Talousjohtaja oli väittänyt, että hän olisi toiminut kirkkoherran ohjeistuksesta. Oikeus katsoo, että väite on epäuskottava.

Vakavia ilmapiiriongelmia

Rauman seurakunnassa on vuosien ajan ollut erittäin vakavia ilmapiiriongelmia, joita on tutkittu myös tuomiokapitulin selvitysmiesten ja piispan johdolla. Kirkkoherra Seppo Sattilainen itse siirtyi äskettäin töihin Poriin Teljän seurakuntaan. Talousjohtaja puolestaan on irtisanottu.

Viime viikolla tuli julkisuuteen, että Sattilainen on hakenut takaisin töihin Rauman seurakuntaan.