1. yle.fi
  2. Uutiset

Euroryhmä koolle päättämään Kreikan kolmannen tukipaketin kohtalosta

Euroryhmä arvioi, onko Kreikan tukiohjelman tavoitteet saavutettu ja mitä toimia maalta vielä vaaditaan.

Ulkomaat
EU:n lippuja komission päämajan edustalla Brysselissä.
Olivier Hoslet / EPA

Euromaiden valtiovarainministerit kokoontuvat maanantaina ylimääräiseen kokoukseen keskustelemaan Kreikan talouden sopeutusohjelmasta. Suomea edustaa kokouksessa valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok).

EU:n komissio, Euroopan vakausmekanismi, Euroopan keskuspankki EKP ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat yhdessä Kreikan kanssa valmistelleet maan tukiohjelman ensimmäistä väliarviota.

Euroryhmä pääsee arvioimaan muun muassa eläkejärjestelmän ja tuloveron uudistuksia, ongelmalainojen hallintaa ja yksityistämisohjelmaa.

Euroryhmä arvioi, onko tukiohjelman tavoitteet saavutettu ja mitä toimia Kreikalta vielä vaaditaan, että kolmannen tukipaketin seuraavat erät voidaan maksaa.

Ateenassa liikenne pysähdyksissä

Kreikassa ammattiliitot julistivat kolmipäiväisen yleislakon vastustaakseen maan velkojien vaatimia eläkkeiden leikkausta ja verojen lisäämistä, uutistoimisto AFP kertoo. Liikenne Ateenassa on lähes kokonaan pysähdyksissä.

Euroalueen valtiovarainministeriden piti kokoontua jo huhtikuun lopussa arvioimaan, täyttääkö Kreikka tukipaketin ehdot.

Kokous kuitenkin peruttiin, koska neuvottelut uudistuksista eivät edenneet. Lainaohjelman ehdoissa sovittiin lainsäädännön tiukentamisesta, mutta lakiuudistukset ovat jääneet puolitiehen.

Lue seuraavaksi