1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Anssi Kelan ilmaiskonsertti täytti Tennispalatsinaukion

Anssi Kela on esiintynyt perjantaina iltapäivällä kitaran ja huuliharpun säestyksellä Tennispalatsin katolla. Ilmaiskonserttiin kerääntyi runsaslukuinen yleisö, joka täytti Tennispalatsinaukion miltei ääriään myöten.

Kotimaan uutiset
Hetkeä ennen keikkaa Tennispalatsinaukiolla oli vielä tilaa.
Anssi Kela on esiintynyt perjantaina iltapäivällä kitaran ja huuliharpun säestyksellä Tennispalatsin katolla.

Hyväntuulinen Anssi Kela hyppäsi Tennispalatsin katolle rakennetulle esiintymislavalle perjantaina.

– Todella siistiä että olette kaikki täällä! Kela huudahti esiintymisensä aluksi.

Kela järjesti keikan kiittääkseen yli 85 000 seuraajan Facebook-yhteisöään. Aikaisemmin Kela on soittanut ilmaiskeikan Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Tavastialla mies soitti vuonna 2010 keikan, jonka vapaaehtoinen pääsymaksu perittiin jälkikäteen.

Tennispalatsin katollakin oli esiintymispaikkana omat erityispiirteensä päätähuimaavan korkeuden lisäksi.

– Tämä on ehkä ensimmäinen esiintymiseni lokkien yläpuolella, aika erikoinen fiilis, Kela kommentoi avauskappaleiden välissä.

Anssi Kela esiintyy Tennispalatsin katolla.
Yle / Mikko Rita

– Paikalla on iloisia ihmisiä viettämässä kaunista kevätpäivää ja kaikilla tuntuu olevan todella hauskaa. Yleisössä on muutamia tuhansia ihmisiä, Ylen toimittaja Mikko Rita arvioi tapahtumapaikalta.

Keikan loppuvaiheilla Kela soitti pätkän Black Sabbathin Paranoidin kitarariffiä ja totesi sen jälkeen, että hänen oman tuotantonsa kuuluisin sävelkuvio soi kappaleen 1972 alussa. Myös tämä laulu kuultiin Tennispalatsin kattokeikalla. Kela esitti oman tuotantonsa lisäksi myös Sannin 2080-luvulla sekä JVG:n Kasarin lapsen, johon Kela on tehnyt omat sanat.

– Pyrkikää tekemään asioita, jotka tuottavat teille iloa, älkääkä olko ilkeitä, Anssi Kela ohjeisti yleisöään keikan lopuksi.

Helsingin poliisilaitokselta kommentoitiin ennen keikkaa, että tilaisuus ei aiheuta erityisiä toimenpiteitä.

Lue seuraavaksi