Kouvolan Pallonlyöjät lähtee Superpesiskauteen mitalin kiilto silmissä

Pudotuspeleihin viime kautensa päättänyt Kouvolan Pallonlyöjät lähtee tavoittelemaan sunnuntaina alkavalla kaudella mitalia kaikkien aikojen nopeimmalla joukkueella.

urheilu
Mies sitoo kengännauhoja
Antti Kolppo / Yle

Kouvolan Pallonlyöjät aloittaa Superpesiskauden sunnuntaina kotikentällä, minne se saa vieraakseen Raahesta Pattijoen Urheilijat. Pelinjohtaja Eero Pitkänen kertoo, että Pallonlyöjillä on tänä vuonna nopein joukkue koskaan.

– Meillä on pitkältä ajalta tilastotiedettä ja keskiarvon mukaan meillä on varmasti nopein joukkue, mitä KPL:llä on koskaan ollut.

Pitkäsen mukaan joukkue on päässyt harjoituskaudella jatkamaan siitä, mihin syksyllä jäätiin.

– Ulko- ja sisäpeliin on tehty hyvin pieniä muutoksia, jotka eivät varmaan edes näy katsomoon. Ulkopelissä meillä oli viime vuonna muutamia kipupisteitä. Niihin on nyt haettu paikkausta ja toivotaan, että annettujen juoksujen määrä sitä myöten vähenee.

Tavoitteena mitali

Pallonlyöjien kausi päättyi viime kaudella pudotuspeleihin. Sunnuntaina alkavalla kaudella tavoitteena on mitali. Eero Pitkäsen mukaan mikä tahansa kolmesta kelpaa. Mitalin saavuttamisen lähtökohta on, että joukkue pysyy terveenä.

– Mikään joukkue ei kestä määrättömästi loukkaantumisia ja me ehkä jopa vähemmän kuin muut. Lisäksi henkilökohtaisella tasolla pitää onnistua.

Lajipuolella itseluottamus on tapissa.

Anssi Lammila

Kouvolan Pallonlyöjien kapteeni Anssi Lammila lisää, että mitalin saavuttaminen edellyttää joukkueelta kolmen kovan, Sotkamon Jymyn, Vimpelin Vedon ja Joensuun Mailan kaatamista, kaikkien muiden lisäksi.

– Pitää ottaa vielä askel eteenpäin kohti tavoitetta, joka on mitali. Sitä varten on talvi tehty hommia. Tästä lähtevät pelilliset asiat rakentumaan ja kauden mittaan nähdään, missä mennään. Toivotaan, että heinä-, elo- ja syyskuulle sattuvat parhaat pelit.

Eero Pitkäsellä on vahva luottamus omaan joukkueeseen ja siihen, että yksi kolmesta suuresta kaatuu.

– Pelasimme viime vuonna tiukkoja pelejä heitä vastaan. Olemme yrittäneet tehdä pelistämme monipuolisempaa ja sisä- ja ulkopeliin on tehty pieniä viilauksia. Uskon, että tänä kesänä sieltä on mahdollista yksi kaataa.

Virtaa ja intoa riittää sarja-avauksen alla

Kouvolan Pallonlyöjien kapteeni Anssi Lammilalle alkava kausi Kouvolassa on kahdeksas. Hän sanoo haluavansa olla johtava pelaaja ja ainakin fyysinen kunto tuntuisi nyt puoltavan sitä.

Keskiarvon mukaan meillä on varmasti nopein joukkue, mitä KPL:llä on koskaan ollut.

Eero Pitkänen

– Fyysisten testien tulokset ainakin sivuavat niitä, joita oli kahdeksan vuotta sitten. Välillä on ollut heikompiakin vuosia. Lajipuolella itseluottamus on tapissa, en usko, että siinä tulee mitään ongelmaa. Henkilökohtaisesti on tosi hyvä fiilis.

Tulevana kesänä Kouvolassa pelataan myös pesäpallon Itä–Länsi -arvo-ottelu. Kouvolan Pallonlyöjien kapteeni Anssi Lammila on ollut mukana viidessä Itä-Länsi -arvo-ottelussa, ja osallistuminen myös tulevan kesän koitokseen houkuttelee.

– Kotikentän Itä–Länsi on vielä kokematta. Sillä tavalla se houkuttelee, mutta se tulee suoritusten kautta. Jos pelaa hyvällä omalla tasolla, se varmaan riittää. Sellainen olisi kyllä hienoa kokea vielä omalla uralla.

Lammila uskoo, että joukkue on sunnuntaina latautunut, kun sarja alkaa. Hän kuitenkin toivoo, ettei lataus mene yli, kuten sarja-avauksessa joskus on vaarana.

– Joukkueessa on virtaa ja intoa päästä pelaamaan pisteistä. Vaikka tietyt säännöt ehkä yrittävät kitkeä tunnetta pelistä niin uskon, että sitäkin on. Jos on aurinkoinen keli, niin voidaan myös olettaa, että nähdään paljon juoksuja.