Kempeleen rautatieasema herää henkiin – junat pysähtyvät asemalla 20.6. alkaen

Junat alkavat pysähtyä Kempeleen rautatieasemalla, kun VR:n uudet aikataulut tulevat voimaan. Asemalla seisahtuu neljä junavuoroa suuntaansa.

liikenne
Junat ajavat vielä Kempeleen ohi, mutta 20.6. alkaen osa junista pysähtyy myös siellä.
Junat ajavat vielä Kempeleen ohi, mutta 20.6. alkaen osa junista pysähtyy myös siellä.Ari-Pekka Sirviö / Yle

Oulun kupeessa Kempeleessä voi taas kohta astua junaan, neljännesvuosisadan jälkeen. Junat alkavat pysähtyä Kempeleen rautatieasemalla 20. kesäkuuta, jolloin VR:n uudet aikataulut tulevat voimaan. Kempeleen asemalla oli henkilöliikennettä viimeksi 1990-luvulla.

Asemalla pysähtyy neljä eri henkilöjunavuoroa molempiin suuntiin. Kaikki vuorot eivät kuitenkaan kulje joka päivä.

Itse asemarakennus ei ole matkustajien käytössä, vaan asemalla on asemalaituri sekä -katos. Suojellun asemarakennuksen kohdalle on rakennettu nykyaikainen 450 metriä pitkä asemalaituri.

Kempeleen asema on vaihtoehto Oulun asemalle

Aseman yhteydessä on ilmainen pysäköintipaikka autoille. Kempeleessä ajatellaan, että Oulun asemaan verrattuna hyvä saavutettavuus ja ilmainen parkkipaikka houkuttelevat sinne asiakkaita.

– Asema on hyvällä paikalla lähellä lentokenttää, hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä julkisella liikenteellä että omalla autolla. Taksiasemakin on ihan vieressä, summasi Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi Yle Oulun haastattelussa viime kesäkuussa.

Kempeleen asema sijaitsee maamme merkittävimmillä junareitillä, pääradan Helsinki – Oulu varrella.

Kempeleen hanke on osa Seinäjoki–Oulu -radan perusparannusta. Hanke maksaa yhteensä noin 880 miljoona euroa, ja se valmistuu 2017.