Ampumaharjoituksesta lähtenyt maastopalo saatu kuriin Sotinpurolla

Karjalan lennoston ammunnat keskeytettiin päivällä maastopalon vuoksi. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon rajalla sijaitsevalle paloalueelle ei voi mennä, koska siellä on räjähtämättömiä ammuksia. Kouvolan Utista hälytettiin paikalle helikopteri sammuttamaan paloa.

Kotimaa
Suomen kartta jossa Nurmes ja Rautavaara
Yle Uutisgrafiikka

Karjalan lennoston ampumaharjoituksesta alkunsa saanut maastopalo Sotinpuron ampuma-alueella Nurmeksen ja Rautavaaran rajalla on saatu taltutettua iltapäivän ja illan aikana.

Puoli kahdeksan aikaan illalla palo oli enimmäkseen sammutettu, vaikka alueella oli vielä yksittäisiä palopesäkkeitä, kertoi paloesimies Seppo Suhonen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta. Vaaraa palon leviämisestä matalaan männikköön ei enää ole. Paloalueen laajuus on noin viisi hehtaaria.

Kouvolan Utista paikalle hälytetty puolustusvoimien helikopteri on vastannut sammutustöistä, koska paloalueelle ei voi mennä räjähtämättömien ammusten takia. Helikopteri jatkaa sammutustöitä perjantai-illan aikana. Sen jälkeen alueella on tarkoitus tehdä jälkivartiointia.

Ampuma-alueelta kuului iltapäivällä räjähdyksiä, mutta alkuillasta räjähdyksiä ei ole enää ollut, Suhonen kertoo.

Yksi ammunta keskeytettiin

Karjalan lennoston varusmiesten harjoitusammunta Sotinpurolla jouduttiin päivällä keskeyttämään alkaneen maastopalon takia, kertoo harjoituksen johtaja, majuri Mika Saastamoinen.

Perjantaina oli maanantaina alkaneen ampumaharjoituksen viimeinen päivä. Palon vuoksi täytyi keskeyttää yksi ilmatorjuntakonekivääriammunta.

Saastamoisen mukaan palosta ei aiheutunut vaaraa varusmiehille ja puolustusvoimien työntekijöille.