Helsingissä etsitään tuhopolttajaa – pienellä alueella sytytettiin kahdeksan paloa

Asuintaloja ei ole palanut, mutta yhden piharakennuksen katosta tuhoutui puolet. Poliisi tutkii rikoksia tuhotyön nimikkeellä.

Kotimaa
Uutisvideot: Helsingissä etsitään tuhopolttajaa – pienellä alueella sytytettiin kahdeksan paloa
Uutisvideot: Helsingissä etsitään tuhopolttajaa – pienellä alueella sytytettiin kahdeksan paloa

Kaikki kahdeksan yöllä sytytettyä tulipaloa on saatu sammutettua Koillis-Helsingissä. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen.

Pelastuslaitos sai ensimmäisen hälytyksen Leppätielle hieman ennen puolta yhtä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Tämän jälkeen noin puolen tunnin aikana havaittiin seitsemän paloa lisää muutaman sadan metrin laajuisella alueella.

Palomies ja smmutuskalustoa palopaikalla.
Yle

Pahin tulipalo roihusi Syystiellä Malmin ja Tapaninvainion rajalla, missä kerrostalon sisäpihalla sijaitsevan sauna- ja kerhorakennuksen katosta tuhoutui puolet.

– Tässä vaiheessa on vaikea sanoa, millä tavalla se on sytytetty. Vaikuttaa siltä, että itsestään se ei ainakaan ole syttynyt, sanoo päivystävä palomestari Kimmo Tuominen Helsingin pelastuslaitokselta.

Palomiehet kuivaavat sammutuksessa syntyneitä vesivahinkoja.
Palomiehet kuivaavat sammutuksessa syntyneitä vesivahinkoja kerhorakennuksessa Syystiellä.Yle

Myös poliisi arvelee, että palot sytytettiin tahallaan. Yöllä ja aamulla on etsitty tekijää, mutta toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni. Poliisi tutkii rikoksia tuhotöinä.

Sauna- ja kerhorakennuksen lisäksi tuleen oli sytytetty autokatos, komposti ja pihan irtaimistoa. Myös risukasoja oli poltettu.

Lähteet: Yle Uutiset