Metsäpalot riehuvat edelleen Kanadassa – video näyttää, kuinka liekit nielevät kodin hetkessä

Kanadalaismies seurasi kännykän kautta, kun turvakamera näytti hänelle suorana kodin palavan olohuoneen.

Ulkomaat
Uutisvideot: Video näyttää, kuinka kanadalaiskoti tuhoutuu hetkessä tulipalossa
Uutisvideot: Video näyttää, kuinka kanadalaiskoti tuhoutuu hetkessä tulipalossa

Yksi Kanadan historian pahimmista metsäpaloista riehuu edelleen Albertan provinssissa maan länsiosassa. Palojen keskellä sijaitsevan Fort McMurrayn kaupungin asukkaat ovat seuranneet kotiensa tuhoutumista turvakameroiden kautta.

James O'Reilly pakeni liekkien alta vaimonsa kanssa Fort McMurraysta tiistaina. Kun pariskunta oli päässyt turvaan, O'Reillyn puhelin hälytti – kodin turvajärjestelmä oli kytkeytynyt päälle, ja näytti hänelle suorana, kuinka hänen olohuoneensa täyttyi liekeistä ja savusta.

O'Reilly oli kuitenkin niin helpottunut päästyään turvaan, ettei palavan olohuoneen katselu haitannut häntä.

– Vaimoni ei pystynyt katsomaan, mutta siinä vaiheessa olin jo uskonut, ettemme selviäisi liekeistä, mies kertoi uutistoimisto Reutersille.

– Tiesin, että talo on mennyttä. Olin vain niin iloinen, että selvisimme, kaikki muu on vain... Ketä kiinnostaa, vai mitä?

James O'Reilly kertoi kuitenkin olevansa surullinen siitä, että pariskunta jätti taloon kaksi klovnikalaa. Kalat näkyvät videossa akvaariossaan, ennen kuin savu täyttää huoneen.

Liikennettä valvovat kamerat sekä kotien turvakamerat ovat antaneet monelle kodistaan paenneelle mahdollisuuden nähdä, jos heidän talonsa on joutunut tulen nielemäksi.

Metsäpalot ovat tuhonneet yli 1 600 kotia ja muita rakennuksia Fort McMurrayn kaupungissa. Yli 88 000 ihmistä on evakuoitu viikko sitten alkaneiden palojen alta.

Lauantain aikana metsäpalot ovat kuumien tuulten takia jatkaneet leviämistään Albertassa.

Lähteet: Reuters