1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Asemiehet tappoivat kahdeksan poliisia Kairon lähellä Egyptissä

Neljä asemiestä katkaisi minibussilla liikkuneiden poliisien tien ja ampui heidän autoaan automaattiasein, sisäministeriö ilmoitti. Äärijärjestö Isisin Egyptin-osasto on sanonut tehneensä iskun.

Ulkomaat
Egyptin kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Tuntemattomat asemiehet ovat ampuneet kahdeksan poliisia Kairon lähellä, Egyptin sisäministeriö kertoi sunnuntaina.

Hyökkäys tapahtui yöllä, kun siviilivaatteisiin pukeutuneet poliisit olivat partioimassa Kairon eteläpuolella sijaitsevassa Helwanin kaupungissa. Sisäministeriön tiedotteen mukaan asemiehet tukkivat poliisien minibussin tien omalla autollaan, ampuivat sitä automaattiaseilla ja pakenivat paikalla.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien asukkaiden mukaan hyökkääjät olivat naamioituneet. Äärijärjestö Isisin Egyptin-osasto on ilmoittautunut iskun tekijäksi sosiaalisessa mediassa kiertäneellä tiedotteella.

Islamistien hyökkäyksissä on kuollut satoja egyptiläissotilaita ja -poliiseja sitten vuoden 2013, jolloin silloinen armeijan päällikkö Abdel Fattah al-Sisi kaappasi vallan presidentti Mohamed Mursilta. Islamistiveljeskunnan ehdokkaana presidentiksi valittu Mursi on sittemmin vangittu ja tuomittu kuolemaan.

Suurin osa poliiseihin ja sotilaisiin kohdistuneista hyökkäyksistä on tapahtunut Siinain niemimaalla, mutta iskuja on tehty myös Kairossa.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi