Angry Birds -elokuvan ensiarviot: Odotuksia parempi, mutta ei mikään napakymppi

Suomalais-yhdysvaltalaista uutuutta kehutaan etenkin animaatiosta. Sen sijaan tarinankerronta jättää toivomisen varaa, toteavat kriitikot.

kulttuuri
Kuvassa Angry Birds -elokuvan ääninäyttelijöitä lehdistötilaisuudessa Meksikossa kesäkuussa 2015.
Näyttelijät Josh Gad, Peter Dinklage ja Jason Sudeikis Angry Birds -elokuvan lehdistötilaisuudessa Meksikossa kesäkuussa 2015.Alonso Cupul / EPA

Tulevalla viikolla ensi kertaa Suomessa nähtävä Angry Birds -elokuva on saanut ristiriitaisen vastaanoton maailmalla. Pääosin media vaikuttaa silti suhtautuvan elokuvaan myönteisesti.

The Hollywood Reporter (siirryt toiseen palveluun) luonnehtii uutuutta paljon paremmaksi kuin useimmat ovat odottaneet. Animaation toteutus kerää kehuja, mutta toisaalta lehti kirjoittaa, ettei kerronta ole lähelläkään Pixarin ja Disneyn parhaita tuotoksia.

Variety (siirryt toiseen palveluun) on pitkälti samoilla linjoilla. Lehden mukaan elokuva huokuu pelisarjasta tuttua anarkistista henkeä, mutta pystyy samalla vetoamaan sellaiseen yleisöön, joka ei ole peleihin perehtynyt. Ennen kaikkea kyse on lapsille tarkoitetusta, vauhdikkaasta viihteestä.

Indie-elokuviin keskittyvä Indiewire (siirryt toiseen palveluun) puolestaan toteaa heti alkuun, että Angry Birds on viisi vuotta myöhässä vanhentuneine kulttuuriviittauksineen. Hämmentäväksi ja umpimähkäiseksi kuvaillun kerronnan ohella arvioija on pettynyt nimekkäiden ääninäyttelijöiden suorituksiin ja keskenkasvuiseen huumoriin.

Myöskään digiviihteestä ja erityisesti peleistä raportoiva IGN (siirryt toiseen palveluun) ei pidä tarinaa ja huumoria kaikilta osin onnistuneina, mutta kiittelee vuolaasti ääninäyttelyä ja visuaalista ilmettä. Sivuston mukaan kokonaisuudesta jää hauska ja eloisa vaikutelma varsinkin viimeisen puolituntisen ansiosta.

175 miljoonaa euroa tuotantoon ja markkinointiin

Rovio Entertainment seuraa varmasti tarkkaan ensiarvioita ja katsojalukuja, sillä yhtiö teki viime vuonna miljoonatappiot ja ilmoitti lokakuussa 200 henkilön vähentämisestä. Pelisarjaan perustuvalta uutuudelta odotetaan paljon.

Elokuva on tuotettu yhdessä Sony Entertainmentin kanssa. Budjetiksi on kerrottu 75 miljoonaa euroa, ja lisäksi markkinointiin käytetään 100 miljoonaa euroa.

Angry Birdsin ovat ohjanneet Clay Katis ja Fergal Reilly, jotka ovat olleet aiemmin tekemässä Frozen- ja Smurffit-elokuvia. Käsikirjoituksesta on vastannut muun muassa Simpsoneita ja Family Guyta kirjoittanut Jon Vitti.

Angry Birds saa ensi-iltansa Suomessa perjantaina 13. toukokuuta. Elokuvasta nähdään 2D- ja 3D-versiot, joista kummankin voi katsoa joko alkuperäisillä äänillä tai suomeksi dubattuna.

Lähteet: Yle Uutiset