1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Aftonbladet: Finnair ei päästänyt suomalaista pähkinäallergikkoa koneeseen

Finnairin mukaan yhtiö ei voi taata, etteikö koneessa olisi pähkinöitä.

Kuva: AOP

Erittäin voimakkaasti pähkinöille allergista nuorta suomalaisnaista ei päästetty Finnairin koneeseen, kertoo ruotsalainen Afronbladet-lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lehden tietojen mukaan 20-vuotiaalla naisella on niin paha allergia, että hän voi saada pähkinöistä oireita, jos joku syö niitä hänen lähellään.

Keskusteltuaan asiasta lentohenkilökunnan kanssa, koneen kapteeni päätti, ettei naista päästetä koneeseen.

Suomalaisnainen oli palaamassa kotiin Rodokselta lomamatkalta. Nyt hän on jäänyt odottamaan mahdollista uutta lentoa kotiin.

Aftonbladetin mukaan nainen oli ollut ennen lentoa yhteydessä Finnairiin. Silloin hänelle oli kerrottu, että vaarallinen allergia ei aiheuta ongelmia. Kun hän sitten oli menossa koneeseen, niin Finnairin henkilökunta päätti pyytää naista poistumaan koneesta.

Suomalaisnaiselle olisi riittänyt, että koneessa olisi pyydetty hänen lähettyvillään olevia olemaan syömättä pähkinöitä lennon aikana.

Aftonbladetin haastattelema Manti Väätäinen-Pereira Finnairin viestinnästä vahvistaa tapahtumien kulun.

– Pitää paikkansa, että olemme pyytäneen yhtä matkustajaa poistumaan koneesta. Matkustajalla on niin vaarallinen allergia, että se voi johtaa hyvin vakaviin seurauksiin. Siksi koneen kapteeni päätti, ettei häntä otettu lennolle, Väätäinen-Pereira kertoo lehdelle.

Finnairin mukaan henkilökunta toimi tapauksessa oikein. Yhtiö ei voi taata, että kone olisi täysin pähkinätön.