Maasto roihahti tuleen Pohjankankaan ampuma-alueella

Maastoa paloi noin 25–27 hehtaaria, päivystävä palomestari Peninna Laurén sanoo. Hän arvioi, että palo sai alkunsa ampumaharjoituksista.

tulipalot

Pohjankankaan ampuma-alueella Kankaanpään Niinisalossa syttyi sunnuntaina maastopalo, kerrotaan Satakunnan pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta iltapäivällä noin kello neljältä. Päivystävä palomestari Peninna Laurén sanoo, että maastoa paloi kaikkiaan noin 25–27 hehtaarin alueelta.

Paloa oli sammuttamassa viisitoista yksikköä pelastuslaitokselta ja neljä Puolustusvoimilta. Pelastuslaitoksen yksiköt vapautuivat sammutustöistä iltakahdeksan aikoihin, Laurén toteaa.

Pohjankankaan ampuma-alueella syttyi maastopalo myös eilen lauantaina. Laurén arvioi, että sunnuntainen palo oli todennäköisesti lähtöisin ammuntaharjoituksista.

Pohjankankaalla on paraikaa meneillään Panssariprikaatin johtama Maavoimien mekanisoitu harjoitus eli Arrow 16, Maavoimat on kertonut (siirryt toiseen palveluun). Alueella ammutaan panssari-, tykistö- ja jalkaväkiaseilla päivittäin aamuseitsemästä puoleenyöhön (siirryt toiseen palveluun).

Arrow 16 -harjoitukseen osallistuu myös Yhdysvaltojen Euroopan-maavoimajoukkojen osasto, harjoituskalustonaan muun muassa panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja.