Kevään ensimmäisissä suviseuratalkoissa lähes 200 talkoolaista

Suviseurojen kevään ensimmäisiin talkootöihin kuuluu muun muassa kävelyurien raivaaminen, sähkö- ja vesilinjojen rakentaminen sekä kaiuttimien asentaminen. Tavoittteena on, että seurakenttä rakennelmineen on valmiina juhannukseen mennessä.

talkoot
Suviseurat
Suviseurojen ruokalaa rakennettiin talkoilla kesällä 2016.Suviseurojen kuvapalvelu

TornioHeinäkuun alussa pidettävien Suviseurojen rakennustyöt ovat käynnistyneet Tornion Liakassa. Lauantaina alkaneissa talkoissa oli mukana lähes 200 talkoolaista. Paikallisten lisäksi ahkeria rakentajia oli tullut Rovaniemeltä saakka.

Toukokuun aikana ensimmäisiin talkootöihin kuuluu muun muassa kävelysiltojen tekemistä, kävelyurien raivaamista, sähkö- ja vesilinjojen rakentamista sekä hinauskaluston kunnostamista. Myös suoja-aitauksia rakennetaan10-20 kilometriä.

Suurin osa telttarakennelmista pystytetään toukokuun puolen välin jälkeen. Tavoitteena on, että seurakenttä rakennelmineen on valmiina juhannukseen mennessä.

Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, joka kokoaa paikalle arviolta 70 000 - 80 000 kävijää.