1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaukolämpö

Yötaivaalla pörisevä kopteri kuvaa Oulun kaukolämpöverkkoa

Seuraavien kahden yön aikana Oulussa helikopterista kuvataan koko kaukolämpöverkkoalue. Lämpökamera näyttää, jos verkossa on lämpövuotoja tai muita vaurioita.

kaukolämpö
Ilmakuva Oulusta.
Oulun kauppatori kesällä.Oulun kaupunki

Oulun Energia kuvaa koko kaukolämpöverkkoalueensa lämpökameralla helikopterista. Kuvauslennot tehdään 9.-11.5. auringonlaskun jälkeen illan ja yön aikana, jolloin liikennettä kaduilla on vähän eikä auringonpaiste haittaa lämpökameran toimintaa. Kopteri lähtee liikkeelle maanantain ja tiistain välisenä yönä puolen yön aikaan.

Kuvausten aikana helikopteri lentää noin 200 – 300 metrin korkeudessa ja kuvaa lämpöverkkoalueen noin 200 metrin levyisinä kaistoina. Jos sää on selkeä, koko verkosto ehditään kuvata kahden yön aikana. Tarvittaessa kuvauksia jatketaan myöhemmin.

Kuvaamalla Oulun Energia varmistaa kaukolämmön toimitusvarmuutta. Lämpökameran avulla tutkitaan maanpinnan lämpötilaeroja mahdollisten lämpövuoto- ja eristevauriokohtien paikantamiseksi.

Oulun Energian kaukolämpöverkon kokonaispituus on noin 850 kilometriä. Se kattaa kaupungin koko keskustan sekä Haukiputaan, Jäälin, Kiimingin ja Oulunsalon.

Lue seuraavaksi