Ylläksen kasvu yllätti – ulkomaalaisten yöpymisissä yli 30 prosentin nousu

Päättynyt talvikausi on ollut Ylläksen hiihtokeskuksessa kasvun aikaa. Ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät sydäntalvella liki kolmanneksella, ja kauden hissilippumyyntikin oli selvässä kasvussa.

Kotimaa
Hiihtohissit Yllästunturissa
Upea näky Ylläksen huipulta, pilvet alhaalla. Ei joka tunturissa näy tälläinen ilmiö.Jari Kivijärvi

Talvikauden päätyttyä Ylläksellä iloitaan tuoreista kasvulukemista. Ulkomaalaisten matkailijoiden Ylläksellä viettämisen öiden määrä kasvoi marras-helmikuun välisenä aikana liki kolmanneksella (30,8%) vuoden takaiseen verrattuna.

Ylläksen koko talvikauden hissilippumyynti kasvoi noin 7,1% edellistalvesta. Tätä kasvulukemaa Ylläksellä ei osattu odottaa.

– Hissilippumyynnin kasvu tuli hienoisena yllätyksenä, kun oli tiedossa venäläisten asiakkaiden vähentyminen. [--] Saatiin kuitenkin uusia ulkomaalaisryhmiä tilalle, sanoo Hiihtokeskus Iso-Ylläs Oy:n toimitusjohtaja Osmo Virranniemi.

Esimerkiksi naapurimaista Ruotsista ja Norjasta on löydetty nyt aiempaa useammin Ylläksen rinteisiin, ja juuri ulkomaisten vieraiden määrän kasvun arvioidaankin olevan syy rinneyhtiöiden palveluiden kysynnän kasvuun.

Ylläs-Ski Oy:n rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkanen kertoo kasvun yllättäneen myös sen vuoksi, että se ei näkynyt matkailukeskuksessa tukkoisuutena vaan kasvu tuli sesongin tasaisuuden kautta.

– Hiljaisia hetkiä oli kauden aikana todella vähän.

Koko talvikauden yöpymistilastot eivät ole vielä valmistuneet mutta odotukset ovat erittäin positiiviset.

Seuraavalta kaudelta Ylläksellä odotetaankin jo paljon, sillä kiinnostuksen arvioidaan olevan yhä kasvussa niin Pohjoismaissa, Brittein saarilla kuin Keski-Euroopassakin.

– Entisestään lisääntyvät reittilentoyhteydet Keski-Euroopan ja Brittein saarten kentiltä Kittilään parantavat saavutettavuuttamme huomattavasti, toteaa rinnetoimintajohtaja Tuomo Poukkanen hiihtokeskuksen tiedotteessa.