Piha täynnä arvoautoja: "Aina kun moottoripyöräkuume iskee, käskee vaimo ostaa Mustangin"

Jarmo Vilen osti ensimmäisen Mustanginsa 16-vuotiaana kesätyörahoilla. Siitä alkoi hänen mukaansa parantumaton tauti. Mustang-kuume on levinnyt jo perhepiiriinkin.

Kotimaa
mustang
Rami Koivula / Yle

Mustangit ovat Jarmo Vilenille elämäntapa. Hän osti ensimmäisen jo 35 vuotta sitten. Nykyään myös perhe pitää huolen siitä, että pihassa pärisevät vain Mustangin moottorit.

– Aina kun moottoripyöräkuume iskee, käskee vaimo ostaa Mustangin. Parempi onkin pitäytyä nelipyöräisissä. Moottoripyörä olisi minulle varmaan turhan vaarallinen, Vilen toteaa.

Isältä pojalle

Mustang-kuume on levinnyt perhepiirissä. Jarmo Vilenillä on niitä nyt neljä. Hänen poikansa on ehtinyt ostaa niitä tähän mennessä kaksi. Kokoelmat luultavasti kasvavat jatkossa. Näitä autoja ei nimittäin myydä.

– Sivuutan sellaiset kyselyt. Näitä ei ole tehty myytäviksi. Ne menevät sitten pojalle, kun on sen aika.

Yhdestä autosta Jarmo Vilen on kuitenkin jo joutunut luopumaan.

– Se jäi rekan alle ja meni lunastukseen. Sillä tavalla se tuli tavallaan myytyä. Mutta ajattelin, että menkööt nyt. Selvittiin sentään kaikki kyydissä olleet rekan alta hengissä.

Autoista iloa myös muille

Jarmo Vilen on harrastuspiireissä tuttu. Hän on muun muassa Ford Mustang Owners Club Finlandin varapuheenjohtaja. Hänen Mustangejaan voi nykyisin ihailla myös näyttelyissä.

Tämä vuoden 1968 malli seisoi yli 30 vuotta täysin piilossa ihmisiltä. Pitäähän sitä nyt jo tuulettaa ja esitellä.

Jarmo Vilen

– Tämä vuoden 1968 malli seisoi yli 30 vuotta täysin piilossa ihmisiltä. Pitäähän sitä nyt jo tuulettaa ja esitellä.

Vaikka vanhassa autossa on oma viehätyksensä, ei Vilen ole ikäkriittinen.

– Yhteinen piirre autoillani on, että kaikilla on hevonen nokassa. Käyttöautona minulla on paljon uudempi Mustang. Merkki ratkaisee, ei ikä.