1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Epäonninen tuholaistorjunta sytytti asunnon tuleen Turun Uittamolla

Kannuskadulla sijainneen kerrostalon yksi asuinhuoneisto tuhoutui ja palo levisi myös yläpuolella olevaan asuntoon. Henkilövahingoilta vältyttiin. Palo syttyi tuholaistorjunnassa käytettävistä lämmittimistä.

Kotimaan uutiset
Kerrostalossa tulipalo Turun Uittamolla
Joona Haarala / Yle

Kerrostalon asuinhuoneisto tuhoutui tulipalossa Turun Uittamolla. Pelastuslaitos sai hälytyksen Kannuskadulle hieman yhdentoista jälkeen maanantaina aamupäivällä.

Palo sai alkunsa toisen kerroksen asuinhuoneistosta. Asunnossa oli tehty korjaus- ja siivoustöitä, joissa on käytetty lämmityslaitteita. Päivystävä palomestari Marko Ahtikivi kertoo, että palo on todennäköisesti saanut alkunsa niistä.

– Siellä on remontti päällä ja käytössä kuivareita. Uskomme vakaasti, että se on kuivareista lähtenyt, Ahtikivi sanoo.

Ahtikiven mainitsemat kuivauslaitteet olivat lämmityslaitteita, jotka ovat käytössä lutikoiden torjunnassa. Tuholaistorjunnassa käytettävä kuuma ilma tappaa tuholaiseläimet.

Muissa asunnoissa savuvahinkoja

Palo levisi myös kolmannen kerroksen asuntoon. Muut asunnot kärsivät mittavia savuvahinkoja.

– 12 ihmistä on evakuoitu. Kaksi evakuoitiin palokunnan toimesta, muut pääsivät omatoimisesti pois. Ensi yötä ei pysty asumaan missään asunnossa, Ahtikivi kertoo.

Henkilövahingoilta on vältytty.

Sammutustyöt päästiin aloittamaan nopeasti ja sammutuksesta aiheutuneet vesivahingot jäivät kohtalaisen pieniksi. Marko Ahtikivi kertoo, että kerrostalon ensimmäiseen kerrokseen ei tullut käytännössä lainkaan vesivahinkoja.

Täydennetty ja otsikkoa muutettu 16.05 palon syttymissyyllä.

Lue seuraavaksi