Hurttalan vanha koulu puretaan asutuksen tieltä

Pyhän Ristin Kirkon kupeessa toimivan Hurttalan koulun kohtalo on jo sinetöity Hattulassa. Koulu puretaan, mutta liikuntahallia ei.

pohjarakennus
Hurttalan koulun pihalla lapsia.
Anne Niskanen / Yle

Hattulassa valmistuu vauhdilla uusi koulu, Juteinikeskus, ja sen myötä vanha Hurttalan koulu on tullut tiensä päähän.

– Vanha koulu puretaan jo tänä vuonna, kertoo Hattulan rakennuspäällikkö Juhani Järvinen.

Samalla puretaan myös koulun takana oleva rivitalo, joka on ollut osittain koulukäytössä. Järvinen sanoo että rivitalo on kuitenkin ollut jo pitkään tyhjillään.

Järvinen muistuttaa, että Hurttalan liikuntahallia ei pureta, vaikka koulu kirkonmäeltä siirtyykin Parolan Mierolanpellolle. Ennen kuin koulu voidaan purkaa, pitää koulua ja liikuntahallia yhdistävä tekniikka saada erilleen.

– Kesän aikana on tarkoitus erottaa rakennusten välinen vesi-, sähkö- ja lämpötekniikka eli saada liikuntahalli itsenäiseksi. Tekniset suunnitelmat asian toteuttamiseksi ovat vielä kesken.

Asuntoja koulun paikalle

Hurttalan koulun ja sen takana olevan rivitalon tontille voidaan tarvita kaavamuutosta, mutta se selviää myöhemmin. Kaavamuutoksella ei kuitenkaan ole mikään kiire.

– Voimassa olevaan kaavaan on merkitty koulun lisäksi myös asuinrakentamista. Purettavien rivitalojen tilalle voidaan esimerkiksi rakentaa uudet rivitalot, kertoo rakennuspäällikkö Juhani Järvinen.