Roskakatoksia, autoja ja kaivinkone – poliisi tutkii ainakin kuutta tuhopolttotapausta Helsingissä

Koillis-Helsingissä sytytettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä kahdeksan paloa pienellä alueella. Samalla alueella paloi myös viikkoa aikaisemmin. On mahdollista, että tapauksilla on yksi ja sama tekijä.

tuhotyö
Kartta epäillyistä tuhopolttotapauksista Helsingissä
Poliisin tutkinnassa olevat tuhopolttotapauksetAntti Kolppo / Yle

Tutkinnanjohtaja Heikki Sandberg Helsingin poliisista ei halua arvioida, onko kesäinen sää vaikuttanut tuhopolttajien sielunelämään. Tosiasia kuitenkin on, että runsaan viikon sisällä Helsingissä on nähty poikkeuksellinen epäiltyjen tuhopolttojen rypäs.

Pukinmäessä sytytettiin perjantain ja lauantain välisenä yönä kerrostalon sauna- ja piharakennus sekä roskakasoja. Samalla seudulla paloi myös viikkoa aikaisemmin, vieläpä samana viikonpäivänä ja lähes samaan kellonaikaan.

Tapahtumien maantieteellinen ja ajallinen yhteys puhuvat Sandbergin mukaan sen puolesta, että niillä saattaisi olla sama tekijä. Todisteita tästä ei kuitenkaan ole.

Poliisilla ei vielä ole tiedossa epäiltyä tekijää, mutta osana tutkintaa käydään läpi vanhoja, samankaltaisia tapauksia ja poliisin jo entuudestaan tuntemia henkilöitä.

– Tuhopolttojen tiedetään olevan sellainen rikos, jota usein toistetaan. Tietysti täytyy muistaa, että joskus aina joku tekee sen ensimmäisen sytytyksen.

Myllypuron autopaloista kymmenien tuhansien vahingot

Maanantaina aamuyöstä Myllypurossa oli sytytetty palamaan kuusi autoa. Vain hetkeä aiemmin lähistöllä oli yritetty polttaa myös kaivinkone: laitteen etu- ja takarengas ja hydrauliikkaletkut syttyivät palamaan.

Tapausten yhteyttä edellisiin selvitetään, mutta mitään viitteitä tästä ei ole.

Sandbergin mukaan tarkkaa euromääräistä arviota viime aikojen palovahingoista ei myöskään ole.

– Kun esimerkiksi kuusi autoa palaa, niin siinähän tulee kymmenientuhansien eurojen vahingot.

Yölliset tuhopoltot ovat viheliäitä selvitettäviä. Poliisi kaipaakin edelleen yleisövihjeitä tapahtumien selvittämiseksi.

– Kaikkia ketkä ovat kuulleet tai nähneet tai tietävät asiasta jotain, pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin, tutkinnanjohtaja Sandberg vetoaa.