Palo tuhosi Pöntiön Lihatuotteen – vahingot miljoonia euroja

Pöntiön Lihatuote Kalajoen Himangalla on tuhoutumassa tulipalossa. Omistaja arvioi vahinkojen suuruudeksi useita miljoonia euroja. Tulipalossa tuhoutui 100 käsittelyä odottanutta sianruhoa sekä lavoittain valmiita tuotteita, muun muassa erilaisia makkaroita.

Kotimaa
Pöntiön Lihatuotteen tuotantotilojen sammutusta.
Juha Kemppainen / Yle

Pöntiön Lihatuotteen tuotantotilat Himangalla ovat tuhoutuneet täysin tulipalossa. Omistaja Matti Pöntiö kertoi ennen kello 13:a, että parin tuhannen neliön tiloista ei jää mitään jäljelle.

– Koko elämäntyö tuhoutui, totesi Pöntiö puhelimitse palon vielä riehuessa. Hän arvioi vahinkojen suuruudeksi monta miljoonaa euroa.

Rakennuksessa oli sikala, teurastamo, leikkaamo ja pakkaamo. Sikalassa ei ollut eläimiä palon syttyessä. Myös henkilövahingoilta säästyttiin.

Pöntiö arvioi, että palo sai alkunsa pannuhuoneesta. Henkilökunta yritti sammuttaa palon alkuunsa, mutta tuli levisi nopeasti välikattoon.

Alueelle annettiin vaaratiedote klo 12.40. Tulipalo aiheuttaa terveydelle vaarallista savua. ihmisiä pyydetään pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto.