Viinijärven Urheilijoissa juuri mikään ei ole niin kuin ennen – uuteen Superpesiskauteen osallistuu erittäin nuori joukkue

Viinijärven Urheilijat lähtee Superpesiskauteen 2016 käytännössä täysin uudella joukkueella. Edelliskauden ryhmästä mukana on enää vain yksi pelaaja. Myös pelinjohtaja ja seuran värit ovat vaihtuneet.

urheilu
Viinijärven Urheilijoiden superpesisjoukkue harjoitusottelussa Kajaanissa.
Matti Holopainen

Viinijärven Urheilijat sijoittui viime kaudella naisten Superpesiksen runkosarjassa kahdeksanneksi. Taival pudotuspeleissä päättyi heti avauskierroksella Lapuan Virkiää vastaan.

Kauden jälkeen ovi on käynyt Liperissä tiuhaan. Lähes jokainen pelaaja joko vaihtoi maisemaa tai lopetti uransa. Myös valmennuksessa tapahtui muutoksia ja uusi mies viuhkan varressa on Mikko Pirhonen.

Vanhin pelaajistamme on 22-vuotias.

Mikko Pirhonen

Edelliskauden pelaajista mukana on enää vain Petra Hussa. Kaikkiaan joukkueella on kasassa 13 sopimuspelaajan nuori ryhmä.

– Vanhin pelaajistamme on 22-vuotias. On selvää, että tässä on monella sopeutumista aikuisten sarjaan. Meidän täytyy vain keskittyä pärjäämään yksittäisissä otteluissa. Tavoitteena on yltää kahdeksan parhaan joukkoon myös tänä vuonna, Viinijärven Urheilijoiden pelinjohtaja Mikko Pirhonen linjaa.

Logokin muuttuu

Pelaajiston lisäksi muutoksia on tapahtunut myös seuran ulkoisessa ilmeessä. Seuraa noin 30 vuotta palvelleet viininpunaiset värit ovat historiaa.

Liperiläiset ovat nyt logoa ja peliasuja myöten pinkkejä.

– Väristä keskusteltiin joukkueen kanssa ja lähes yhdestä suusta vastaukseksi saatiin pinkki. Tämä uusi väri varmasti auttaa meitä erottumisessa ja markkinoinnissa, Viinijärven Urheilijoiden tiedottaja Timo Palander sanoo.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus