Huhtiniemen leirintäalueella eletään jatkuvassa epävarmuudessa

Matkailukeskusta pyörittävä yritys jatkaa kahdeksatta vuotta kausi kerrallaan. Leirintäaluetta on yrittäjän mukaan vaikea kehittää epätietoisuuden vallitessa.

leirintäalueet
Huhtiniemen lomamökkejä
Yle

Epätietoisuus tulevasta haittaa Huhtiniemen leirintäalueen kehittämistä. Alueelle kylpylähotellia suunnittelevalla Buildia-yhtiöllä on loppuvuosi aikaa ilmoittaa maanomistajalle eli Lappeenrannan kaupungille jatkosuunnitelmistaan.

Leirintäalueen yrittäjän kannalta tilanne on hankala, ja jatkuu jo kahdeksatta vuotta.

– Markkinointi on väkisinkin kapeaa, kun seuraavasta kesästä ei tiedä. Vuokrasopimuksemme jatkuu kausi kerrallaan, sanoo Loma-Oksa Oy:n toimitusjohtaja Riku Oksanen.

Leirintäalueen mökkien ja yhteisten tilojen kunnostaminen on myös jäänyt vähiin.

– Pyrimme pitämään paikat siisteinä. Investointeja ei tässä tilanteessa kannata tehdä, sanoo Oksanen.

Mökit suositumpia kuin hostel-huoneet

Tulevasta kesästä Riku Oksanen odottaa aikaisempien kesien kaltaista. Telttailun suosion sanelevat säät, asuntoautoilijat tulevat varmasti. Yöpyjiä on vuosittain vajaat 15 000.

Vilkkaana heinäkuun viikonloppuna Huhtiniemessä yöpyy 300–400 asiakasta.

– Edullisemmalle majoitukselle on kysyntää, sanoo Oksanen.

Huhtiniemen 12 hehtaarin alueelle mahtuu toistasataa asuntovaunua ja -autoa ja telttaa. Loma-Oksa pyörittää myös leirintäalueen laidassa toimivaa hostellia. Leirintämökkejä on 30 kappaletta.

– Ne varataan aina ensin. Hostel-huoneita kysytään vasta sitten, kun mökkejä ei ole vapaana, Oksanen kertoo.

Jukolan Viesti täyttää leirintäalueen

Huhtiniemen leirintäkausi on käytännössä jo käynnistynyt. Ensimmäiset telttailijat majoittuivat vappuna. Leirintämökit otetaan käyttöön vähitelleen, viimeistään kesäkuun aikana.

Virallisesti leirintäalue avataan toukokuun 16. päivänä.

– Jukolan Viestin viikonloppuna on kaikki mökit varattu. Puolet mökeistä on varattu Imatranajojenkin ajaksi. On epätavallista, että tähän aikaan on tehty varauksia jo elokuulle, Oksanen iloitsee.