Teinit kokevat väkivallan uhkaa Lappeenrannassa – poliisi pitää tyypillisinä kännitappeluina

Nuoret kokevat väkivallan pelkoa julkisilla paikalla Lappeenrannassa. Etelä-Saimaan haastattelemat pojat kertovat, kuinka tuntemattomat jengit saattavat käydä nuorempiensa kimppuun. Kaakkois-Suomen poliisi ei tunnista ilmiötä.

poliisi
Vapun viettoa Lappeenrannan Linnoituksen valleilla.
Nuoret ovat kertoneet Linnoituksen valleilla tapahtuneesta väkivallasta vappuna. (kuvituskuva)Tommi Parkkinen / Yle

Lauantain Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun) kirjoittaa, että Lappeenrannassa pahoinpitelevät porukat piinaavat alaikäisiä nuoria. Kaksi nimettöminä pysyvää poikaa kertovat, että etenkin vappuna ja uutenavuotena tuntemattomat henkilöt ovat käyneet päälle ilman syytä.

Tapaukset sijoittuvat Linnoituksen ja sataman ympäristöön. Toinen pojista kertoo nähneensä vappuna kaksi pahoinpitelyä, mutta muiden havaintojen mukaan tapauksia saattoi olla parikymmentäkin. Väkivaltaisia hyökkäyksiä arvioidaan tapahtuneen vuoden ajan.

Rikoskomisario Petri Korpisammaleen mukaan vapun jäljiltä tutkitaan parhaillaan muutamaa rikosilmoitusta, mutta niistä ei voi vielä lausua mitään.

Poliisi: Tyypillistä, kun nuoriso kokoontuu ja käyttää alkoholia

Kaakkois-Suomen poliisi ei näe, että Lappeenrannassa nuoriin kohdistuisi tavallista enempää väkivaltaa julkisilla paikoilla.

– Koulujen päätösviikonloppuna ja vappuna nuoriso kokoontuu julkisille paikoille ja puistoihin. Näissä yleensä alkoholin käyttö ja väkivalta ovat yhteydessä toisiinsa, sanoo komisario Jarmo Junna.

Junna uskoo, että nuorten kertomissa tapauksissa on kyse tyypillisestä nuorison kokoontumisesta. Poliisi ei ole havainnut, että esimerkiksi lukiolaisten tai ammattikoululaisten välillä olisi mitään kärhämiä.

Poliisi panostaa vappuisin ja koulunpäätösviikonloppuisin erityisesti nuorten valvontaan satamassa, Linnoituksessa ja Pusupuistossa.

Junna neuvoo pahoinpitelyn uhrien ilmoittavan tapauksista vanhemmilleen ja poliisille.