Angry Birds -elokuva vauhdittaa oheistuotteiden myyntiä – valmistajat uskovat huuman olevan ohi

Ensi-iltaan tulevan Angry Birds-elokuvan toivotaan piristävän oheistuotteiden myyntiä. Niiden myynti on kuitenkin hiipunut huippuvuosista ja esimerkiksi Fazer on karsinut tuotemerkkiin liittyvien makeisten valikoimaa ja keskittyy yksinomaan Suomen markkinoihin.

elokuvat
Angry Birds -keksipaketteja
Mikko Savolainen / Yle

Fazer Makeisten Lappeenrannan makeistehtaalla on kevään ajan valmistettu vihaisten lintujen pastilleja, jotka tulevat tällä viikolla myyntiin elokuvateattereihin ja marketteihin.

– Pakkausilme ollaan uudistettu elokuvailmeen mukaisesti, on päivitetty tuotteita, sanoo markkinointijohtaja Petri Tervonen.

Uudessa elokuvassa nähdään muun muassa lentotaidottomia, mutta onnellisia lintuja. Niinpä myös piparkakuissa ja pastilleissa linnut tällä kertaa hymyilevät.

Valikoima supistuu – myynti vain kotimaahan

Peliyhtiö Rovio toi Angry Birdsin markkinoille neljä vuotta sitten, jolloin Fazer Makeiset panosti näyttävästi oheistuotteisiin. Makeisia vietiin useisiin Euroopan maihin ja vientiä aloiteltiin myös Venäjälle ja Kiinaan. Nyt karkit pysyvät Suomen markkinoilla.

– Me olemme myyneet Angry Birds tuotteita hyvinkin laajasti eri maissa ja menestyksekkäästi, mutta Angry Birdsin imu on pysynyt paremmin yllä Suomessa kuin monissa muissa maissa missä on toimituttu, selittää markkinointijohtaja Tervonen syytä kotimarkkinoille jäämiseen.

Suurin hypetys Angry Birds -tuotteiden osalta on takanapäin, mutta kyllä ne jatkuvasti kauppansa tekee edelleen.

Petri Tervonen

Samalla pastillivalikoima on supistunut yhteen ja sen lisäksi myyntiin tulee tikkareita ja Vantaalla paistettuja piparkakkuja, joille Fazer odottaa suurinta menekkiä.

– Suurin hypetys Angry Birds -tuotteiden osalta on takanapäin, mutta kyllä ne jatkuvasti kauppansa tekee edelleen. Makeisbisnekseen kuuluu tietty sesonkiluontoisuus, myöntää Tervonen.

Angry Birdsin tullessa markkinoille peliyhtiö Rovion liikevaihdosta ison osan toivat vihaisten lintujen oheistuotteet. Nyt lisenssivalmistajat ovat varovaisempia. Jos elokuva vetää yleisöä, myös oheistuotteet käyvät kaupaksi.