1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Saksaan matkustaminen

Mieskaksikolle syyte murhasta – uhri jätettiin tienpientareelle Kouvolassa

Syyttäjän mukaan teko on ollut erityisen raaka ja tehty vakaasti harkiten. Toinen epäillyistä oli pian teon jälkeen matkustanut Saksaan, ja hänet saatiin kiinni syyskuun lopulla.

Saksaan matkustaminen

Viime elokuussa Valkealassa tapahtuneen henkirikoksen käsittely on alkanut Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii kahdelle miehelle elinkautisia vankeusrangaistuksia murhasta. Lisäksi yhtä henkilöä syytetään käräjillä rikoksentekijän suojelemisesta.

Mieskaksikko oli tunkeutunut Kouvolassa sijaitsevaan yksityisasuntoon ja he pakottivat väkivaltaa käyttäen nuorehkon miehen mukaansa autoon. Autossa uhria ammuttiin pistoolilla useita kertoja, ja hänet jätettiin lopulta tienpientareelle.

Syytteen mukaan teko on ollut erityisen raaka ja tehty vakaasti harkiten. Toinen epäillyistä oli pian teon jälkeen matkustanut Saksaan, ja hänet saatiin kiinni syyskuun lopulla.

Esitutkinnan perusteella teon motiivi näyttäisi liittyvän viesteihin, joita uhri oli lähetellyt epäiltyjen naispuoliselle tutulle. Nainen kertoi myös, että uhri oli opettanut hänelle huumeiden piikittämistä.

Toinen epäillyistä on myöntänyt pahoinpidelleensä uhria lyömällä. Toinen epäilty on puolestaan myöntänyt tappanneensa uhrin ampumalla.