Suosittu kirpparitoiminta siirtyy Kemissä Täiköntorille

Kirpputorimyynnin siirtämisellä kaupunki tavoittelee entistä enemmän elämää ja toimintaa kävelykadun ja uudistetun Täiköntorin ympärille.

Kirpputorit ja myyjäiset
Elonkorjuumarkkinat Täikön torilla
Kati Siponmaa / Yle

Suosituksi osoittautunut yksityisten ihmisten kirpputorimyynti siirtyy Kemissä vanhalta Kauppatorilta uudistetulle Täiköntorille. Muuton taustalla on halu parantaa ydinkeskustan elinvoimaisuutta, kertoo kirpparitoimintaa koordinoivan Kemitiimin Kati Klaavuniemi.

– Kaupungin kanssa on tätä mietitty niin, että tässä keskitetään toiminta yhdelle alueelle, jolloin kaikki hyötyvät. Eikä kirpputorimyyjienkään tarvitse istuskella autojen seassa, kuten vanhalla Kauppatorilla.

Maksuton, kaikille avoin kirpparitoiminta alkaa uudessa paikassa kesäkuun alussa. Kirpparimyyntiä voi harjoittaa ilmoittauduttuaan myyjäksi Täiköntorin Kalle´s burgerissa grillin aukioloaikana.

Aiempina kesinä varsinkin kauniit säät ovat houkutelleet Kauppatorin lähes täyteen kirpparimyyjiä. Täiköntorilla tilaa on vähemmän, mutta tähänkin on varauduttu.

– Vakituisille torimyyjille, jotka maksavat paikoistaan, on varattu omat paikat. Kirpputorimyynti laajenee tarvittaessa kävelykadun puolelle, Klaavuniemi kertoo.

Täiköntorilla järjestettävien toritapahtumien, kuten Kalamarkkinoiden, aikana yksityisten kirpputorimyynti on tauolla.