Hyppää sisältöön

Museokeskus vanhalle linja-autoasemalle? Kulttuuriystävät vetoavat Lahden kaupunkiin

Lahden vanhan linja-autoaseman rakennukseen visioidaan museokeskusta. Kaupungille on jätetty kulttuurivaikuttajien kirjelmä, jossa ehdotetaan entiseen funkkistyylin linja-autoasemaan taide-, juliste- ja huonekalumuseota.

Kuva: Taavi Salmivaara / Yle

Joukko päijäthämäläisiä kulttuurivaikuttajia esittää Lahteen museokeskusta entisen bussiaseman tuntumaan.

Kahdentoista vaikuttajan kaupunginhallitukselle lähettämässä vetoomuksessa ehdotetaan museotoimintoja vanhaan linja-autoaseman rakennukseen ja sen yhteyteen tehtävään uudisrakennukseen.

Kirjelmässä muistutetaan, että linja-autoaseman muuntamisesta museokäyttöön on jo olemassa valmis suunnitelma, jota ei ole toteutettu.

Rakennukseen mahtuisi niin taidemuseo, julistemuseo kuin huonekalumuseokin. Esille saataisiin vaihtuvien näyttelyiden lisäksi pysyviä kokoelmia, ja tiloissa voitaisiin järjestää myös seminaareja ja kokouksia.

Asemarakennukseen myyntiin aikalisä?

Lahden kaupunki on valmistelemassa vanhan linja-autoaseman myyntiä. 

Kulttuurin ystävät toivovat kuitenkin, että asemarakennusta ei myytäisi ennen kuin museoiden tilakysymykset on ratkaistu.

Kirjelmän ovat allekirjoittaneet muun muassa kuvataitelija, professori Matti Koskela, graafinen muotoilija ja Lahden julistebiennalen presidentti Pekka Loiri, yrittäjä Jalo Paananen sekä arkkitehti Pentti Wilkman.

Museokeskuksen tukijoukoista löytyvät myös Päijät-Hämeen Taidemuseoyhdistys ja Lahden Kartanon ystävät -yhdistys. 

Lahden taidemuseo sijaitsee tällä hetkellä Vesijärvenkadulla, mutta sille on haaveiltu jo vuosikausia uusia tiloja. Viimeksi esillä on ollut vaihtoehto, joissa taidemuseo, julistemuseo ja huonekalumuseo siirrettäisiin Aikuiskoulutuskeskukseen.