1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi otti kiinni miehen epäiltynä tulipalojen sytyttämisestä Helsingissä

Viime päivinä Helsingissä on roihunnut eri puolilla kaupunkia. Poliisi kertoo ottaneensa kiinni miehen, jota epäillään useista paloista.

Kotimaan uutiset
Palossa vaurioitunut kerrostaloyhtiön piharakennus.
Palossa vaurioitunut kerrostaloyhtiön piharakennus.Ari Tuhkanen / Yle

Helsingin alueella oli jälleen neljä paloa maanantain ja tiistain välisenä yönä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Korppaanmäentiellä paloi mopo, Tilkankadulla roskalava, Nousiaistentiellä kaksi autoa ja Aadolfinkadulla keräyspaperilaatikko.

Poliisi on ottanut kiinni miehen, jota epäillään useista Helsingin seudulla viime aikoina sytytetyistä paloista. Hänet napattiin kiinni tapahtumapaikan läheisyydestä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisista ei halua vielä kertoa kiinniotetusta muuta kuin sen, että hän on sukupuoleltaan mies.

Paloille ei ole löytynyt luonnollista syttymissyytä ja poliisi epäilee paloja tahallaan sytytetyiksi. Kaikkia neljää paloa tutkitaan vahingontekoina.

Hietala ei myöskään halua tarkentaa kuinka monesta viime päivinä sytytystä palosta miestä epäillään. Hietala tyytyy vain toteamaan, että "useista". Paloja on sytytetty kaikkiaan yli toistakymmentä.

– Emme voi kuitenkaan vielä sanoa, että häntä epäiltäisiin kaikista näistä viimeaikaisista paloista. Eikä siitä ole vielä tietoakaan, että hän liittyisi näihin kaikki paloihin, Hietala kertoo.

Poliisin tutkimukset palojen selvittämiseksi jatkuvat yhä laajalla rintamalla. Poliisi kiittää vihjeitä antaneita henkilöitä ja toivoo kansalaisilta edelleen vihjeitä rikostutkinnan eteenpäin viemiseksi.

Vihjeet voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai soittamalla numeroon 0295417935.

Lue seuraavaksi