1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Palloseura Kemi Kings

Sauvosaaren katsomo valmistuu arvioitua myöhemmin – PS Kemin peli siirtyy kesäkuulle

Kemin Sauvosaaren kentän uusi katsomo valmistuu noin kuukauden kuluessa. Alunperin Sauvosaaressa oli tarkoitus pelata PS Kemin Veikkausliigan ottelu jo 25. toukokuuta. Rakentaminen vaatii kuitenkin enemmän aikaa, koska rakenteista on tehtävä arvioitua järeämmät.

Kuva: Jarno Tiihonen / Yle

Kemin Sauvosaaren jalkapallokentän katsomo valmistuu arvioitua myöhemmin. Katsomon piti olla käytössä jo 25. toukokuuta, mutta se saadaan valmiiksi 12. kesäkuuta mennessä.

Ammattiopisto Lappian tiimivastaava Martti Mylly kertoo, että rakentamiseen tarvitaan enemmän aikaa, koska rakenteista on tehtävä arvioitua massiivisemmat ja perustuksista järeämmät.

Rakenteiden täytyy olla paljon massiivisempia kuin mitä alunperin ajateltiin.

Martti Mylly

– Kun vasta helmikuussa päästiin oikeastaan suunnittelemaan ja valmistamaan rakennusosia, niin osoittautui, että rakenteiden täytyy olla paljon massiivisempia kuin mitä alunperin ajateltiin, Mylly kertoo.

Isot rakenteet vaativat myös isommat perustukset.

– Perustusten piti alunperin olla ihan kevyet palkkiperustukset. Ne muuttuivat kuitenkin ihan normaaleiksi anturoiksi, jotka tulevat maan alle, minne tulee massiivisesti useiden satojen kuutioiden perustukset.

Katsomon perustukset valmistuvat tällä viikolla. Ristiinliimatusta massiivipuusta tehtyjä elementtejä aletaan kasata ensi viikolla.

Lappia osallistuu myös pystytykseen

Lappia ja Kemin kaupunki sopivat alunperin ainoastaan elementtien valmistamisesta.

– Teimme sen jälkeen yhteistyösopimuksen ja autamme myös kokoonpanovaiheessa, jotta rakennelma saataisiin kohtuuajassa valmiiksi.

CLT-elementit kasataan koululla mahdollisimman suuriksi kokonaisuuksiksi, minkä jälkeen ne kuljetetaan Sauvosaaren kentälle.

Pystytyksestä vastaa Kemin kaupunki. Perustukset tekee Pohjois-Suomen Rakennetekniikka.

Lapin derby siirtyy

PS Kemin oli tarkoitus kohdata Rovaniemen Palloseura kotikentällään Sauvosaaressa 25. toukokuuta. Peli on kuitenkin siirretty pelattavaksi 23. kesäkuuta.

Kauden ensimmäinen Veikkausliigan ottelu Sauvosaaressa pelataan 12. kesäkuuta, jolloin PS Kemi kohtaa FC Lahden. Ottelu alkaa jo kello 13.30, koska pelin alkua on aikaistettu jalkapalllon EM-kisojen vuoksi.