Kesäpösö, Puuhapaku ja Kesäboksi kuljettavat nuorille tekemistä ympäri kyliä

Kesäkaudella Torniossa, Kemissä ja Keminmaassa liikkuu autoja, jotka kulkevat ympäri kyliä ja kaupunkeja lastinaan tekemistä nuorille. Torniossa ja Kemissä auton voi tilata luokseen.

Kemi-Tornion seutukunta
Kemin Puuhapaku.
Pekka Haapaniemi

Meri-Lapin alueella kiertää kesällä kolme autoa, joiden tehtävänä on kuljettaa mukanaan tekemistä nuorille. Kemissä liikkuu Puuhapaku, Torniossa Kesäpösö ja Keminmaassa Kesäboksi. Kaikissa on kyydissä välineitä erilaiseen tekemiseen kuten peleihin ja urheiluun.

Kemin Puuhapakun ja Tornion Kesäpösön voi tilata haluamaansa paikkaan esimerkiksi Instagramissa tai WhatsApp-pikaviestillä, Kesäboksi taas liikkuu ennalta sovitun aikataulun mukaisesti.

Kemin Puuhapaku aloittaa liikennöintinsä 23. toukokuuta ja liikkuu vähän aikaa tiistaisin ja torstaisin, mutta 6. kesäkuuta alkaen paku liikkuu maanantaista perjantaihin joka päivä kello 15–23. Se kiertää myös useissa tapahtumissa. Kyydissä on esimerkiksi valkokangas, pelikonsoli ja säkkityynyjä.

Tornion Kesäpösö aloittaa 9. kesäkuuta ja liikkuu kello 17–22. Se järjestää kesän aikana muun muassa graffitinmaalauspisteen.

Keminmaan Kesäboksi on henkilöauto, joka liikkuu 7. kesäkuuta alkaen tiistaisin ja torstaisin kello 17–20. Sen mukana on muun muassa grilli ja ulkopelejä.

Uutena Keminmaan Kesäboksi

Kesäpösön, Puuhapakun ja Kesäboksin toiminta on suunnattu pääasiassa yläkouluikäisille, mutta toimintaan voivat osallistua myös sitä vanhemmat ja nuoremmat.

Kesäpösö ja Puuhapaku aloittivat jo viime vuonna, mutta molempien toiminta on tänä vuonna entistä laajempaa.

Kunnat vastaavat niin Kesäpösön, Puuhapakun kuin Kesäboksinkin toiminnasta. Sen sijaan kuntien varsinaisista nuorisotiloista suuri osa sulkee ovensa kesällä.

Uutista muokattu 16.5. kello 14.10: Korjattu Tornion Kesäpösön tietoihin ohjaava linkki uudelle sivustolle. Aiemmin uutisessa oli viime vuoden Kesäpösön sivuille ohjaava linkki.