1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi nosti arviotaan Niuvasta karanneen vaarallisuudesta – mies kuvattiin Viron-laivan terminaalissa

Poliisi pitää karannutta miestä erittäin vaarallisena muille ja itselleen. Vaarallisuusarviota on nostettu miehen paon aikana.

Kotimaan uutiset
Niuvanniemen kylttejä tien varressa.
Toni Pitkänen / Yle

Poliisi pitää todennäköisenä, että viikonloppuna Niuvanniemen sairaalasta karannut potilas on poistunut Viroon. Arvio perustuu poliisin saamiin vihjeisiin miehen liikkeistä.

Poliisi julkaisi tänään valvontakamerakuvan karanneesta potilaasta. Hänet kuvattiin sunnuntaina Viron-laivojen terminaalissa.

– Kuva on otettu Suomen puolella sunnuntaina iltapäivällä, vahvistaa rikoskomisario Juha Korhonen.

Korhosella ei ole tietoa siitä, minkä vuoksi karannut potilas on suunnannut juuri Viroon. Viime päivien aikana poliisi on saanut useita vinkkejä eri puolilta maata.

Miehen pakoretken aikana poliisi on nostanut arviota hänen vaarallisuudestaan. Karkulaista pidetään nyt erittäin vaarallisena muille ja itselleen. Korhosen mukaan luokitukseen vaikuttaa se, että on kulunut jo useita päiviä siitä, kun mies on saanut lääkkeensä.

Niuvanniemestä karannut potilas määrättiin tahdonvastaiseen hoitoon vuonna 2014. Hän oli puukottanut ventovieraan naisen hengiltä.

Miehen tuntomerkit ovat: pituus 193 senttimetriä, paino 110 kiloa. Poistuessaan hänellä oli yllään tummat verryttelyhousut ja T-paita, jonka rinnassa luki teksti "State of mind", aurinkolasit, musta takki ja vihreä lippalakki.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja potilaasta. Välittömistä havainnoista pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112. Muista havainnoista voi lähettää tiedot sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi

Katso poliisin uusi kuva etsittävästä miehestä täältä (siirryt toiseen palveluun).

Juttua on päivitetty rikoskomisario Juha Korhosen kommenttien pohjalta 17:09.

Lue seuraavaksi