Yksityisten päivähoitopaikkojen määrä kasvaa reippaasti Hämeenlinnassa

Yksityisten päivähoitopaikkojen määrä on reippaassa kasvussa Hämeenlinnassa. Hyvä niin, sillä yksityiset hoitopaikat tulevat tarpeeseen, sanoo tilaajapäällikkö Seija Mäkinen.

päivähoito
Sari Louhio-Järvinen leikkii kolmen tytön kanssa helmitaululla
Nina Keski-Korpela / Yle

Touhula päiväkodit avaa elokuussa uuden noin 60-paikkaisen yksikön Hämeenlinnan Jukolaan. Hirsimäkeen on puolestaan rakenteilla noin 40-paikkainen päiväkoti AallokkoMeri. Lisäksi Tenavapäiväkodit on tehnyt paluun Hämeenlinnaan Ojoisille, kun se osti Tähtipolun päiväkodin.

Hämeenlinnan kaupungin tilaajapäällikkö Seija Mäkinen sanoo, että yksityiset hoitopaikat tulevat todella tarpeeseen.

– Oman palvelutuotannon mahdollisuudet vastata jatkuvaan kysynnän kasvuun ilman lisäinvestointeja ovat täysin olemattomat. Me olemme aina keväisin joutuneet tekemään määräaikaisia hätäratkaisuja, jotta saamme vuoden aikana kertyneitä jonoja purettua.

– Toisaalta meillä on rakennuksia, joiden kohdalla voidaan joutua äkkiäkin tyhjentämään tilat ja hakemaan väistötilat. Me olemme näiden omien tilojen kanssa aikamoisessa pulassa.

Varhaiskasvatuksessa tarvitaan sekä julkista että yksityistä palvelutuotantoa.

Seija Mäkinen

Huonokuntoisimmat kaupungin päivähoitoyksiköt ovat Torikadun ja Ahveniston päiväkodit.

Tilaajapäällikkö Seija Mäkinen muistuttaa, että varhaiskasvatuksessa tarvitaan sekä julkista että yksityistä palvelutuotantoa.

– Jos yksityisiä päivähoitopaikkoja ei olisi tarjolla, joutuisi kaupunki pian investoimaan noin 100-paikkaiseen päiväkotiin kantakaupungin länsipuolella.

Tilaajapäällikkö Seija Mäkisen mukaan tämän kokoisen päiväkodin rakentaminen maksaa noin 2,5 -3 miljoonaa euroa.