1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tuulivoimalatyömaan ongelmista ei ole kerrottu kuntalaisille: "Media on paras viestintäväline"

Perhossa kuntalaisille ei ole tiedotettu lainkaan kaatopaikan mahdollisesti aiheuttamista terveysoireista. Kunnanjohtaja Lauri Laajalan mukaan media on paras kuntalaisten tiedotuskanava. Kunta ei kuitenkaan ole oma-aloitteisesti kertonut asialle medialle. Kuntajohto on tiennyt tuulivoimapuistotyömaan epäillyistä terveysoireista alusta asti.

Kuva: Heini Holopainen / Yle

Perhon vanhan kaatopaikan epäillään aiheuttaneen terveysoireita Limakon tuulivoimapuistotyömaan työntekijöille. Työmaa sijaitsee parin kilometrin päässä Perhon keskustasta. Puiston rakennuttaja on asettanut alueen tien ja lähialueet käyttökieltoon.

Kunnanjohtaja Lauri Laajala sai tiedon epäilyistä reilu viikko sitten puistoa rakennuttavan Taalerin projektipäälliköltä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko alueella oleskelu riskialtista. Maaperänäytteiden mukaan vanhassa tiessä on eri metalleja kuten arseenia, kadmiumia ja nikkeliä. Lisätutkimuksia pitoisuuksien määrästä tehdään pian.

Miksi kunta ei ole tiedottanut kuntalaisille asiasta?

– Kyllä siitä varmasti tiedotetaankin, mutta kulkeehan viesti kuntalaisille nyt median kautta. Tärkeintä on, ettei alueelle mennä liikkumaan omin luvin ja turhaan. Ja tietysti kuntalaisten ja alueella työskentelevien turvallisuus. Ymmärtääkseni asiasta on yrityksen puolelta tiedotettu, kommentoi Laajala.

Kunnanjohtaja sanoo keskustelleensa tapauksesta kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa viimeksi tiistaina.

– Päädyttiin siihen, että minä hoidan tiedotuksen. Ei tässä saa työntää päätä pensaaseen, vaan tapaus on selvitettävä juurta jaksain, sanoo Laajala.