1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Turun kerrostalopalon kolmesta uhrista yksi ollut kuolleena jo päiviä

Poliisi ei epäile rikosta Turun Hirvensalossa tapahtuneessa pienkerrostalon tulipalossa.

Kotimaan uutiset
Palanut pienkerrostalo
Jussi Kallioinen / Yle

Myöhään tiistai-iltana Turun Hirvensalossa sattuneen pienkerrostalon tulipalon jäljiltä on löytynyt kolme vainajaa. Rikoskomisario Ari-Pekka Lehtinen sanoo, että kaksi uhreista oli miehiä ja yksi nainen.

Uhreista kuitenkin vain kaksi oli kuollut tulipalon seurauksena. Yksi löytyneistä uhreista on kuollut jo useita päiviä tai jopa viikkoja sitten. Hänet löydettiin pahiten palaneen asunnon viereisestä asunnosta.

– Yksi kolmesta uhrista oli ollut omassa asunnossaan jo pidemmän aikaa menehtyneenä, ja hänet vain löydettiin tulipalon yhteydessä, Ari-Pekka Lehtinen kertoo.

Kaikki menehtyneet olivat myöhäiskeski-iässä olleita kantasuomalaisia.

Pahiten palaneesta huoneistosta löytyi menehtynyt nainen

Tulipalo syttyi kolmikerroksisessa pienkerrostalossa vähän ennen puolta yötä tiistai-iltana Turun Hirvensalossa.

Palo oli todennäköisesti saanut alkunsa kiinteistön ylimmässä kerroksessa sijaitsevasta asunnosta. Pelastuslaitos oli saanut kuljetettua porraskäytävästä ulos tuon asunnon vakinaisena haltijana olevan keski-ikäisen miehen. Miehen kertoman mukaan hänen naisystävänsä oli jäänyt sisälle asuntoon hänen poistuttua sieltä.

Tuosta pahoin vaurioituneesta asunnosta löytyi alkusammutuksen jälkeen yksi menehtynyt henkilö. Hän on poliisin mukaan mitä todennäköisemmin juuri tuo huoneistossa asunut 50-luvulla syntynyt turkulaisnainen.

Yksi uhreista menehtyi viereiseen asuntoon

Toinen tulipalossa menehtyneistä uhreista löydettiin pahiten palaneen asunnon viereisestä asunnosta. Miehen voidaan alkutietojen mukaan arvella menehtyneen tulipalon ja siitä seuranneiden hapettomien ja myrkyllisten kaasujen seurauksesta.

Tapahtumassa kuolleiden miesten henkilöllisyys on vielä varmistamatta, eikä kaikkien omaisia ole vielä tavoitettu. Poliisi pitää todennäköisenä, että molemmat miesvainajat olisivat löytöhuoneistoissa yksin eläneet 50-luvulla syntyneet turkulaismiehet.

Kaikille tapahtuman yhteydessä kuolleena löydetyille henkilöille tehdään täydellinen oikeuslääketieteellinen kuolemansyyntutkinta.

Rikosta ei epäillä

Poliisi ei epäile tuhopolttoa eikä muutakaan rikosta.

– Mikään ei viittaa tahalliseen tekoon, Ari-Pekka Lehtinen sanoo.

– Yhdessä asunnossa on ilmeisesti käsitelty varomattomasti tulta, joko tulitikkuja, kynttilää tai savukkeita.

Onnettomuustutkintakeskus ryhtyy tutkimaan tulipaloa. Asiaa selvitetään alustavana tutkintana. Vasta sen tulosten perusteella ratkeaa, aloitetaanko tapauksesta täysmittainen tutkinta.

Honkaistentiellä sijanneen pienkerrostalon ylin kerros tuhoutui tulipalossa kokonaan.

Myös alimmat kerrokset ovat asuinkelvottomassa kunnossa. Talossa on liiketiloja ja 7 asuinhuoneistoa. Talossa asuu virallisesti 11 asukasta. Asukkaat on evakuoitu.

Lue seuraavaksi