Klemetti Näkkäläjärvi tutkijatohtoriksi Lapin yliopistoon

Saamelaiskäräjien entinen puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi on nimitetty arktisten alkuperäiskansojen tutkijatohtoriksi Lapin yliopistoon. Näkkäläjärvi tutkii miten ilmastonmuutos vaikuttaa poronhoitoon. Lapin yliopisto on saanut Suomen Akatemialta rahoituksen arktisten alkuperäiskansojen tutkimukseen.

Klemetti Näkkäläjärvi
Klemetti Näkkäläjärvi
Tutkijatohtori Klemetti NäkkäläjärviLapin yliopisto

Lapin yliopiston kertoo, että tutkijatohtorina Klemetti Näkkäläjärven tutkimussuunnitelman painopiste on kulttuuriantropologiassa, ilmastonmuutoksessa ja saamelaiskulttuurin tutkimuksessa.

Tutkijatohtorin tehtävä tukee Lapin yliopiston profiloitumista arktisten alkuperäiskansojen tutkimukseen, johon yliopisto on saanut Suomen Akatemian rahoituksen.

Klemetti Näkkäläjärvi väitteli tohtoriksi kulttuuriantropologiasta Oulun yliopistossa vuonna 2013. Väitöskirjan aiheena oli saamelainen alkuperäiskansayhteisö, kulttuurisen tiedon rakentuminen ja kulttuurin muutos.

Näkkäläjärvi on toiminut aikaisemmin Suomen saamelaiskäräjien puheenjohtajana. Hän erosi tehtävästä noin vuosi sitten, kun eduskunta hylkäsi hallituksen esityksen saamelaismääritelmäksi.