Hyppää sisältöön

Punkaharju haluaa isomman palan hyvinvointimatkailusta – "Se, että on joku mahdollisuus, ei vielä tarkoita, että on joku palvelu"

Matkailuala uskoo hyvinvointimatkailun kasvuun. Suomalaisen eksotiikan odotetaan vastaavan myös etenkin Keski-Euroopassa kasvavaan kiinnostukseen hyvinvointimatkailua kohtaan. Esimerkiksi Punkaharjulla on rakennettu hyvinvointimatkailupalveluja, joilla tavoitellaan uusia asiakkaita Suomen rajojen ulkopuolelta.

Tähänkin saakka Punkaharjulla on ollut tarjolla maaseutumatkailua, jossa hyvinvointimatkailun elementit ovat olleet käsillä. Nyt alueen kolme matkailuyritystä ovat yhdessä Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa rakentaneet konseptia, millä vastata hyvinvointimatkailun kasvavaan kysyntään.

– Se, että on joku mahdollisuus, ei vielä tarkoita, että on joku palvelu. Jos halutaan tuonne kansainvälisillekin markkinoille niin kyllä se palvelu pitää olla ajateltu alusta loppuun asti, toteaa B&B majoitus Hepokatin yrittäjä Maria Utti.

Se, että on joku mahdollisuus, ei vielä tarkoita, että on joku palvelu

Maria Utti

Hyvinvointimatkailu on laaja käsite mikä pitää sisällään erilaiset palvelut kylpylähoitoineen, mutta tarjoaa myös mahdollisuuksia pienemmille tekijöille, kuten maaseutumatkailuyrityksille. Punkaharjulla on rakennettu tuotetta, missä yöpymispaikasta toiseen kuljetaan polkupyörällä samalla tutustuen alueen luontoon ja nähtävyyksiin.

Pyöräreitti koeponnistettiin kolmen hengen testiryhmän voimin.

– Tosi kaunistahan täällä on, että tosi mielelläni täällä Etelä-Savossa käyn, toteaa Oulusta pyöräilyreittiä testaamaan saapunut Heidi Kinnunen.

– Tosi ihanan näköistä. Aurinko paistaa ja hyvä tunnelma, säestää Helsingistä Punkaharjulle tullut Kaisla Sanaslahti.

Vaikka suomalaiseen hyvinvointimatkailuun liikunta kuuluukin kiinteänä osana, ei se tässä yhteydessä tarkoita tiukkaa ja tavoitteellista hikiliikuntaa.

Me voidaan rakentaa näitä paketteja myös vaikka melonnan ympärille. Kuitenkin niin, että liikutaan luonnonläheisesti

Viljo Kuuluvainen

– Se ei ehkä ole se ydin juttu tässä. Me voidaan rakentaa näitä paketteja myös vaikka melonnan ympärille. Kuitenkin niin, että liikutaan luonnonläheisesti, luonnehtii projektipäällikkö Viljo Kuuluvainen MAMK:sta.

Odotukset hyvinvointimatkailun suhteen ovat Punkaharjulla korkealla. Tavoitteena on löytää uusia asiakkaita myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

– Kyllä se on Keski-Eurooppa ja tulevaisuudessa Japani, Kiina ja ihan kaikki. Eikä unohdeta tietenkään Venäjää, luettelee Tynkkylän lomaniemen yrittäjä Jukka Heikkonen.

Tynkkylän Lomaniemen sekä B&B majoitus Hepokatin yhteistyössä on myös Naaranlahden Matkailutila.

.
.