Juha Rahko Kuopion Rastorista Jyväskylän Messujen johtoon

Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Juha Rahko. Hän aloittaa messujohtajana 13. kesäkuuta. 56-vuotias Rahko muuttaa Jyväskylään Kuopiosta, jossa hän on toiminut Rastor Oy:n Kuopion yksikön johtajana viime elokuusta alkaen. Rastor on valtakunnallisesti toimiva koulutus- ja valmennusorganisaatio.

talous
Juha Rahko on valittu Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtajaksi.
Juha Rahko on valittu Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtajaksi.Jyväskylän Messut Oy

Rahko on toiminut johtajana isoissa kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä sekä Suomessa että pohjoismaissa. Aiempia työnantajia ovat olleet muun muassa Sony, Philips, DNA ja ALSO.

– Juha Rahko tuo mukanaan vahvan osaamisen organisaation tuloksellisesta johtamisesta sekä digitaalisuuden hyödyntämisestä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, toteaa Jyväskylän Messut Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Koivisto.

Jyväskylän Messut ry perustettu 80 vuotta sitten vuonna 1936. Osakeyhtiöksi yhtiö muuttui vuonna 1986. Jyväskylän Messujen pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty tapahtuma on Rakennusmessut, joita on järjestetty yli 40 kertaa. Suomen toiseksi suurin messuyhtiö järjestää messuja, tapahtumia sekä vuokraa tiloja Jyväskylän Paviljongissa.

Jyväskylän Messut Oy:n suurimmat osakkeenomistajat ovat Jyväskylän kaupunki, Osuuskauppa Keskimaa, Keskisuomalainen Oyj sekä Keski-Suomen Osuuspankki.

Messujen edellinen toimitusjohtaja Leo Potkonen irtisanottiin helmikuussa luottamuspulan takia. Huhtikuun lopulla diplomi-insinööri Potkonen aloitti Suomen Yrityskehitys Oy:n Helsingin liiketoimintajohtajana.