Punkalaitumella arvostellaan Satakunnan Osuuskaupan lakkautuspäätöstä

Satakunnan Osuuskauppa on päättänyt lopettaa kauppansa Punkalaitumella. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti (ps.) sanoo, että paikkakunnalle tarvittaisiin useampia päivittäistavarakauppoja.

Punkalaidun
Kaupan kassa.
Kalevi Rytkölä / Yle

Punkalaitumella harmitellaan Satakunnan Osuuskaupan päätöstä sulkea paikkakunnan Sale kannattamattomana. Osuuskauppa ilmoitti äskettäin yt-neuvottelujen päätteeksi, että toimintaa Punkalaitumella ei ole saatu kannattavaksi ja kauppa sulkee ovensa kesäkuussa.

Punkalaitumen kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti (ps.) pitää erittäin huolestuttavana sitä, että kunnassa on jatkossa vain yksi päivittäistavarakauppa. Myös Punkalaitumen Siwa lopetti äskettäin.

– Salen lakkautus on tappio koko Punkalaitumen elinkeinoelämälle. Osa kaupankäynnistä tulee siirtymään oman pitäjän ulkopuolelle. Erittäin tärkeää olisi nyt löytää korvaavaa päivittäistavarakauppaa harjoittava ryhmittymä tai yrittäjä K-supermarketin rinnalle, Prihti sanoo.

Prihti korostaa, että Punkalaitumen lähiseudulla asuu runsaasti ihmisiä, vaikka kunnan alueella asuukin vain noin 3 000 asukasta.

– Hyvä esimerkki on Veljekset Keskinen Tuurissa. Ei se ole paikasta riippuvaista, missä kauppaa käydään, kunhan vaan kauppaa käydään.