Tornion liikennepuisto sittenkin pian toimintaan? – Kansalaiset vaativat muutosta ja yritykset lupaavat auttaa

Tornion kaupunginarkkitehti kertoo, että tieto liikennepuiston toiminnan loppumisesta huonon kunnon takia tuli yllätyksenä. Hänen mukaansa asiaan yritetään saada muutos mahdollisimman pian. Hän kertoo kansalaisten ottaneen voimakkaasti kantaa puiston puolesta, ja yrittäjät ovat luvanneet auttaa puiston kuntoon laittamisessa.

Tornio
Tornion liikennepuisto rapistuneena.
Riikka Rautiainen / Yle

Tornion liikennepuisto voidaan saada yllättävän pian takaisin kuntoon. Ainakin osasyynä ovat torniolaiset, jotka toivat voimakkaasti esiin, että suositun puiston toiminnan loppua ei hyväksytä.

– Tietenkin on vaikuttanut. Se on tuonut esiin paikan tärkeyden, sanoo kaupunginarkkitehti Jarmo Lokio.

Hän sanoo, että teknisten palveluiden lautakunnalle tuli yllätyksenä, että nuorisotoimi pitää puistoa liian huonokuntoisena toiminnan järjestämiseen. Asiaa on käsitelty keskiviikon lautakunnan kokouksessa.

– Lopputulos oli, että jotakin aletaan tehdä. Puiston toiminta on tarpeen saada jatkumaan.

Myös paikalliset yrittäjät ovat luvanneet auttaa puiston kohtentamisessa, Lokio kertoo.

Vielä ei ole päätetty, mitä pitää tehdä ensin

Lokion mukaan toimiin aiotaan ryhtyä mahdollisimman pian, jotta puisto saataisiin parempaan kuntoon jo tälle kesälle. Hänen mukaansa tarkoitus on mahdollisimman pian käsitellä nuorisotoimen kanssa sitä, mitä puistolle pitäisi tehdä, jotta toimintaa voitaisiin jatkaa.

Lokion mukaan se on kuitenkin selvää, että tässä vaiheessa puistoa ei asfaltoida. Tien möykkyisyys ei hänen mukaansa ole ollut koskaan ongelma lapsille, ja koko puiston asfaltoiminen olisi iso homma.

Tornion nuorisotoimi on ilmoittanut, että se ei enää järjestä liikennepuistossa ohjattua toimintaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että nuorisotoimen kesätyöntekijät eivät järjestä lapsille liikennekoulua, lisäksi lasten käyttämät ajoneuvot pysyvät lukkojen takana ja kioski suljettuna. Syyksi nuorisotoimi on ilmoittanut puiston kunnon huonouden.