Qstock julkistaa lisää esiintyjiä

Pohjois-Suomen suurin musiikkifestivaali Qstock on täydentänyt ohjelmaansa 15 esiintyjällä. Kuusisaaressa nähdään kesällä ruotsalainen YouTube-ilmiö Elliphant, ukrainalainen Jinjer, ja kotimaisista nimistä muun muassa Stam1na, Paperi T, Ellinoora, Evelina. Tämän kesän Qstockia tähdittää englantilainen The Prodigy.

Kotimaa
Yleisöä Qstockin päälavan edessä kesällä 2014.
Kati Teirikko / Yle

Kolmena peräkkäisenä kesänä loppuunmyyty Qstock on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista festivaaleista. Viime vuonna tapahtuma keräsi ennätykselliset 32 000 juhlijaa.

Heinäkuun lopussa järjestettävällä festivaalilla nähdään useita ulkomaisia ja kotimaisia huippuesiintyjiä. Esiintyjälista täydentyy hiljalleen, ja nyt on julkistettu 15 esiintyjää.

Viimeisin ulkomainen kiinnitys on Ellinor Olovsdotter eli Elliphant Ruotsista, jonka kappaleet ovat keränneet YouTubessa miljoonia katsojia. Keväällä toisen levynsä julkaissut tukholmalaisräppääjä nähdään suomalaisilla festivaaleilla tänä kesänä ainoastaan Qstockissa.

Ukrainalainen Jinjer tekee ensiesiintymisensä Suomessa juuri Qstockissa, ja soittaa Kuusisaaren illassa raskaan groovaavaa ja progressiivista modernia metallia.

Kotimaisista esiintyjistä tulonsa on vahvistanut Stam1na, Paperi T, Ellinoora, Evelina, Vilma Alina, Maija Vilkkumaa, Reckless Love, Stig, Temple Balls, Death Hawks, Anna Abreu, Mikael Gabriel ja jokaisessa Qstockissa soittanut oululainen Radiopuhelimet.

Lippuja myydään ennätysvauhdilla

Jo aikaisemmin Qstock on julkistanut kesän ohjelmastaan lähes 30 artistia. Heistä ulkomaiset huippunimet ovat englantilainen The Prodigy, The Cardigans ja Anastastacia.

Kotimaisittain Qstockin ohjelman helmiä ovat Suomen kansainvälisesti menestynyt metalliyhtye Children Of Bodom ja Sirkusteltassa akustisen keikan soittava Sonata Arctica.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tulevan kesän ohjelmaan. Onnistuimme saamaan monia jo pitkään odotettuja nimiä sekä mielenkiintoisia ulkomaisia ja kotimaisia tuoreita artisteja. Ohjelmasta on muodostumassa monipuolinen ja hyvin Qstockin näköinen kokonaisuus, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

Loput esiintyjät ja lavakohtaiset aikataulut julkistetaan touko-kesäkuun vaihteessa.

Qstockin lippuja on myyty ennätyksellisen vilkkaasti.

– Festivaalin kokonaiskapasiteetista on myyty jo noin puolet. Vauhti on ollut nopeampaa kuin viime vuonna, jolloin viimeiset liput myytiin loppuun festivaalia edeltävällä viikolla, kertoo festivaalikoordinaattori Niina Ristolainen.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 29.-30.7.2016. Kahden päivän aikana festivaalilla esiintyy kuudella lavalla yli 60 esiintyjää.