Kaupassa varoitettiin lapsiperheitä käärmeestä – luikertelija löytyi yöllä tuntien etsintöjen jälkeen

Kotkassa jouduttiin kutsumaan ammattilaiset apuun, kun käärme tuli asiakasta vastaan Tokmanni-myymälässä. Matelija löytyi yöhön kestäneiden etsintöjen päätteeksi.

luonto
Rantakäärme.
Anu Rummukainen / Yle

Kotkassa Karhulan Tokmannin myyjä sai erikoisen huomautuksen asiakkaalta keskiviikkona. Asiakas oli nähnyt kaupassa käärmeen. Henkilökunta lähti asiakkaan kanssa tarkistamaan asiaa, mutta käärme oli ehtinyt piiloutua.

Pelastustuslaitos hälytettiin paikalle, mutta hekään eivät päässeet käärmeen jäljille. Kauppa ripusti lappuja, joissa asiakkaita varoitettiin mahdollisesta käärmeestä. Lisäksi asiasta kuulutettiin kaupassa säännöllisin väliajoin.

– Halusimme varoittaa etenkin lapsiperheitä, etteivät lapset säikähdä luikertelijaa, kertoo myymäläpäällikkö Ilkka Simonen.

Simosen mukaan asiakkaat suhtautuivat asiaan rauhallisesti, eikä kukaan jättänyt ostoksiaan tekemättä sen vuoksi.

Kauppa kutsui alan ammattilaiset etsimään käärmettä kaupan sulkemisajan jälkeen. Etsinnät kestivät keskiyöhön asti. Lopulta kaupasta löytyi pienei rantakäärme.

– Se oli pieni rantakäärme, tuskin oli aikuinen vielä. Asiaa ei ole minulle vahvistettu, mutta oletettavasti se on palautettu luontoon. Sitä ei ainakaan tänne kauppaan jätetty, Simonen toteaa.