1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Arkkitehtien villit visiot videolla – hyppää aikamatkalle Tampereelle vuoteen 2030

Pohjoismaiden suurimpaan sisämaakaupunkiin on rakenteilla tai suunniteltu laajoja uudistuksia, jotka muuttavat kaupungin ilmettä. Video vie aikamatkalle lähitulevaisuuteen.

Yle Uutiset Pirkanmaa: Arkkitehtien villit visiot
Yle Uutiset Pirkanmaa: Arkkitehtien villit visiot

Tampereella on nyt imua ja vauhti päällä. Kaupunkiseutu pärjää suosituimpia asuinpaikkakuntia mittaavissa kyselyissä vuodesta toiseen. Uusien kaupunginosien ja asuintalojen lisäksi Tampereelle rakennetaan lähivuosina paljon julkisia rakennuksia. Myös liikenne mullistuu mm. raitiotien ja suomen pisimmän maantietunnelin myötä.

Kaupunki nousee ylöspäin ja kaivautuu alaspäin: esimerkiksi uusi monitoimiareena ja matkakeskus on suunniteltu rautatien päälle. Suunnitelmissa on myös laaja parkkihalli keskustan alle Tammerkosken länsipuolelle.

RAY ei ole vielä lopullista rakentamispäätöstä tehnyt, mutta seuraava kasino avataan Tampereen keskustassa.

Parhaillaan Tampereella rakennetaan kaupungin suurinta ostoskeskusta Ratinan stadionin ja suvannon naapuriin. Kauppakeskuksen peruskivi muurataan torstaina.

Katso videolta, miltä Tampere näyttää noin vuonna 2030 arkkitehtien ja rakennusyhtiöiden visioissa. Videon ovat tehneet toimittaja Ulla Meriläinen ja mediatoimittaja Ville Hakonen.