1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mikkelin keskustan kupeesta löytyi sodanaikainen pommi – ei aiheuta evakuointeja

Poliisi on eristänyt Mikkelin Urheilupuiston alueen. Löydetyn räjähteen on todettu olevan siinä kunnossa, että se voidaan hävittää Karkialammen entisellä varuskunta-alueella.

Kotimaan uutiset
Poliisi on eristänyt mikklein urheilupuiston.
Kalle Pallonen / Yle

Mikkelin keskustan tuntumasta on löytynyt sodanaikainen räjähde. Urheilupuiston läheisyydessä olevalta rakennustyömaalta löytyi kaivutöiden yhteydessä noin 2,5 metrin syvyydestä räjähde. Löytöpaikka sijaitsee Anni Swaninkatu ja Nuijamiestenkadun risteyksen läheisyydessä.

Poliisi on eristänyt alueen. Mikkelistä rakennustyömaalta löydetyn räjähteen on todettu olevan siinä kunnossa, että se voidaan siirtää Karkialammen alueella hävitettäväksi. Hävitysoperaation osallistuu puolustusvoimien, poliisin ja pelastuslaitoksen henkilöstöä.

Ihmisiä pyydetään välttämään liikkumista Mikkelin Urheilupuiston läheisyydessä ja antamaan poliisin ja puolustusvoimien työntekijöille työrauha.

Esimerkiksi Urheilupuiston koulussa päivää on jatkettu tavalliseen tapaan löydöstä huolimatta eikä muitakaan läheisiä rakennuksia ole evakuoitu.

Poliisi arvioi, että räjähteen löytöpaikan eristys Mikkelissä puretaan noin kello 12.30.

Puolustusvoimat tunnisti pommin venäläisvalmisteiseksi, 60 kg palopommiksi. Pommi tuhottiin räjäyttämällä Karkialammella noin klo 13.30.

12.5.2016 kello 11:58 Täydennetty uutista tiedolla siitä, että räjähde voidaan siirtää ja hävittää Karkialammen entisellä varuskunta-alueella. Myöskään evakuointeja ei ole suoritettu.

12.5.2016 klo 13.57 Täydennetty uutista räjähteen tiedoilla ja tuhoamisajankohdalla.

Lue seuraavaksi