Joensuun toriparkin sopimusneuvottelut venähtäneet – evakkoajan myyntipaikat mietinnässä

Kauppatorin toimintoja on suunniteltu muun muassa keskusaukiolle, matkustajasatamaan ja mahdollisesti taitokortteliin. Maanalaisen torinaluspysäköinnin rakentamisen pitäisi alkaa jo syksyllä, mutta viimeiset neuvottelut ovat vielä kesken.

autolautat
Joensuun Kauppatori.
Janne Ahjopalo / Yle

Toritoimintojen evakkoaika on edelleen Joensuussa mietinnässä, koska ratkaisevat sopimukset maanalaisesta torinaluspysäköinnistä puuttuvat. Rakennusyhtiö Skanskasta kerrotaan, että viimeiset neuvottelut ovat kesken, ja yhtiö kertoo niiden tuloksista todennäköisesti touko-kesäkuun vaihteessa.

Paljon väkeä keräävät markkinat voisivat olla matkustajasatamassa.

Juha-Pekka Vartiainen

Toriparkin rakentamisen pitäisi kuitenkin alkaa jo syksyllä.

Joensuun kaupungin kaavoitusjohtaja Juha-Pekka Vartiainen sanoo, että toritoimintoja on suunniteltu alustavasti siirrettäväksi kävelykadulle ja _Sininen virta _-taideteoksesta tunnetulle keskusaukiolle. – Paljon väkeä keräävät markkinat puolestaan voisivat olla matkustajasatamassa, jossa on jo pidetty kalamarkkinoita, toteaa Vartiainen.

Väliaikaisia toritoimintoja on harkittu myös Taitokorttelin ja Surakan pihan alueelle. Evakkoaika olisi enintään kaksi vuotta. Yksityisrahalla toteuttava maanalainen torinaluspysäköinti olisi kustannuksiltaan noin 13 miljoonaa euroa. Autopaikkoja on tulossa nelisensataa.