Lappeenrannan ilmastotyölle valtakunnallista tunnustusta

Kuntaliitto on palkinnut Lappeenrannan pitkäjänteisen ilmastotyön. Lappeenrantaa kiitettiin muiden paikallisten toimijoiden kanssa tehdystä yhteistyöstä.

Lappeenranta
Pilviä.
Yle Uutisgrafiikka

Kuntaliitto on palkinnut Lappeenrannan kaupungin ilmastotyöstä Kuntien ilmastokonferenssissa tänään Tampereella.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on tuottanut tulosta. Kaupungin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lappeenrannan Energia ja Kaukaan Voima.

– Yhteistyöllä on kehitetty tapoja, joilla asukkaat ja alueen yritykset hyötyvät uusiutuvasta energiasta, sanoi palkinnon luovuttanut Kuntaliiton energiainsinööri Kalevi Luoma.

Lappeenranta edellä energiatehokkuustavoitteistaan

Lappeenrannan kaupunki on ollut mukana Kuntien ilmastokampanjassa vuodesta 2000, ja liittynyt Hinku-kuntien joukkoon vuonna 2014. Yliopistokampusalueelle rakennetaan Suomen suurin aurinkovoimala.

Lisäksi Lappeenranta on liittynyt työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuussopimukseen, jonka toteuttaminen on edellä tavoitteistaan.

– Lappeenranta on vähentänyt päästöjään 38 prosenttia vuoteen 1990 verrattuna, ja vuoteen 2020 ulottuva ilmasto-ohjelma on toteutunut etuajassa. Ensi vuoden alussa kaupunki ryhtyy Eko-energian käyttäjäksi, kertoo Lappeenrannan ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

Kaupungin muita tärkeitä yhteistyökumppaneita ja kannustajia ovat Lappeenrannan teknillisen yliopiston Green Campus ja yritysvetoinen Green Energy Showroom –verkosto.