1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomi julkaisi lisää emojeita: mukana "Kuningas" Litmanen, norppa ja sukat sandaaleissa

Ulkoministeriön mukaan viime joulun alla julkaistut ensimmäiset Suomi-emojit ovat olleet valtava hitti maailmalla.

Uusia Suomi-emojeja. Kuva: This Is Finland

Suomi on julkaissut lisää emojeita eli kuvasymboleita. Suomen emojikokoelma täydentyi 17 uudella kuvasymbolilla, kertoo ulkoministeriö tiedotteessaan.

Emojit ovat hymiöitä tai muita kuvasymboleja, joita käytetään muun muassa mobiiliviestinnässä ja sosiaalisessa mediassa. Emojit ovat lähtöisin Japanista.

Suomi julkaisi viime joulun alla ensimmäisen Suomi-emojikokoelman. Ulkoministeriön mukaan kokoelma on ollut maailmalla valtava hitti.

– Ennen joulua julkaistut emojimme ovat tavoittaneet maailmalla lähes 200 miljoonaa ihmistä. Halusimme täydentää emojikokoelmaa kappaleella kesä-Suomea, sillä Suomeen ja suomalaisuuteenhan liittyy vuodenaikojen vaihtelu ja sen vaikutus meihin, ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman kertoo ministeriön tiedotteessa.

Tänään torstaina, suomalaisuuden päivänä, julkaistut emojit ovat teemaltaan suurimmaksi osaksi kesäisiä. Joukossa on muun muassa saimaannorppa, äitiyspakkauslaatikko ja sandaalien alle puetut urheilusukat varustettuna tekstillä "Fashionista Finns".

Tunnetuista suomalaisista oman emojinsa ovat saaneet jalkapalloilija Jari "Kuningas" Litmanen, kapellimestari Susanna Mälkki ja laulaja Tarja Turunen.

Kaikki Suomen emojit löytyvät This is Finland -maakuvasivustolta (siirryt toiseen palveluun).